Dijetalni doručak: Najbolje namirnice za mršavljenje

01.05.2015, 17:43
Zdrava hrana - Dijetalni doručak: Najbolje namirnice za mršavljenje

Ovo su najčešće doručkovale osobe koje su svoju liniju dovele do savršenstva.

Predstavljamo vam spisak namirnica koje su se najčešće nalazile na jutarnjem jelovniku osoba koje su uspešno smršale.

1. Kafa

Osobama koje vole jutarnje vežbe, naročito će prijati koji gutljaj kafe uz jutarnji obrok. Istraživanje objavljeno u International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism pokazalo je da konzumiranje kofeinskih napitaka pre vežbanja može povećati sagorevanje kalorija za 15 procenata.

2. Banana

Verovatno ste već čuli za čuvanu "jutarnja banana" dijetu. Ovo voće će vam pružiti energiju i zasititi, pa je odličan izbor za prvi obrok. Možete dodati i druge zdrave sastojke i napraviti zdrav smuti od banana.

3. Jaja

Brojna istraživanja su pokazala da doručak bogat proteinima pruža duži osećaj sitosti i da ćete tako uneti manje kalorija za ručak. Izaberite jaja po svom ukusu - kuvana, poširana ili na oko.

4. Borovnice

Ove ukusne bobice su pune antioksidanasa, a s njima ćete u organizam uneti i druge hranljive materije, a o kalorijama ne morate da brinete.

5. Jagode

Dodajte svom doručku i ukusne jagode, obezbedite organizmu izuzetno hranljive materije i bićete zadovoljni brojkama koje pokazuje vaga.

6. Čaj

Za uspešan gubitak kilograma se naročito preporučuje zeleni čaj. Ovaj lekoviti napitak je bogat antioksidansima, eliminiše slobodne radikale i ubrzava metabolizam.

7. Mleko

Ovo je još jedan odličan način da organizmu obezbedite proteine u jutarnjim satima.

8. Tost od celog zrna žitarica

Ako baš ne možete bez ugljenih hidrata, izaberite peciva napravljena od brašna od celog zrna žitarica. bogata su vlaknima, pa će osećaj sitosti duže trajati.

9. Spanać

Ovo je odlična namirnica za mršavljenje - sadrži dosta vlakana, ali i proteina. Iskombinujte poširana jaja i spanać i uživajte u zdravom obroku.

Izvor: zenskikutak

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 41
    Koliko clanova ima idealna porodica?