Napravite sami sredstvo za čišćenje, oslobodite se pesticida

02.02.2013, 19:14
Uredjenje - Napravite sami sredstvo za čišćenje, oslobodite se pesticida

Kupovina sredstava za čišćenje je bespotrebna, jer ih možete napraviti kod kuće. Uštedećete novac i imati bezbedan proizvod, a idealan saveznik u borbi za dezinfekciju je hidrogen peroksid. Od njega možete da napravite sprej koji dezinfikuje kao i komercijalni preparati, pristupačan je, a ubija sve bakterije.

ČIŠĆENJE VOĆA

Poprskati voće ili povrće hidrogen peroksidom, a onda sirćetom. Nije bitno kojim redom prskate, važno je da sprejeve koristite posebno. Na kraju isperite sve vodom. Nećete osetiti nikakav miris, a sve potencijalne štetne bakterije su ubijene. Ovo pomaže i uklanjanju pesticida s voća i povrća.

DEZINFEKCIJA KUHINJSKIH POVRŠINA

I sudopere, česme, odvodi, daska za rezanje mesa će blistati. Ovim se ubijaju bakterije Salmonela, Šigela, Ešerihija koli.

KADE

Za čišćenje kade i lavaboa, dodajte malo sode bikarbone i obične kuhinjske soli.


FLEKE NA TEPIHU

Za skidanje fleka s tepiha: pospite prah sode bikarbone po tepihu, a ako je fleka masna dodajte i malo kuhinjske soli, onda poprskajte belo vinsko sirće pa zatim hidrogen peroksid. Istrljajte četkom, obrišite krpom.


PRANJE ZUBA

Ako hidrogen peroksidu dodate sodu bikarbonu, imate odličnu pastu za zube koja usput i beli zube. Ali, ako imate metalne blombe ne upotrebljavajte ovu pastu, jer može doći do reakcije.

 

 

POTREBNO JE

flašica 3% hidrogen peroksida, belo vinsko sirće koje ćete sipati u posebne boce s raspršivačem.

PRIRPEMA

Ove dve supstance pomešajte, neka odstoje 24 sata i počnite da koristite sprej.

 

 

 

 

 

 

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 95
    Koliko clanova ima idealna porodica?