8 saveta za uređenje kuće pomoću detalja

30.11.2012, 20:26
Uredjenje - 8 saveta za uređenje kuće pomoću detalja
Ako želite dodati malo draži vašem domu pomoću detalja, ali ne znate odakle da počnete, pogledajte ovih osam saveta koji će vam pomoći da to uradite na najjednostavniji način.

Počnite sa predmetom koji vam donosi radost i odaberite druge detalje koji su inspirisani ili se slažu sa tim komadom. Veće su šanse da budete zadovoljni ukupnim rezultatom, ako počnete sa predmetom koji vam se najviše sviđa.

Pre nego što izaberete detalje, potrebno je da se odlučite za kolorit. Izaberite jednu ili dve boje detalja koje se slažu sa bojom zidova i nameštaja. Kontrastne boje daju prostoriji živost. Ako su zidovi i nameštaj neutralnih boja, birajte detalje "jačih" boja.

Detalji su odličan način da prostoru date tematski izgled. Na primer, ako želite da prostorija podseća na plažu, onda će školjke biti odličan izbor da stvorite taj osećaj. Kod modernijeg dizajna prostorije, odaberite i modernije detalje koji se odlično slažu sa modernim nameštajem.

Osećaj ravnoteže važan je deo formalnog uređenja prostorija. U formalnim prostorijama koristite simetriju, a kod neformalnog dizajna simetrija nije bitna - potrebno je da detalji budu postavljeni asimetrično.

Prilikom grupisanja više predmeta, uzmite u obzir njihovu visinu i veličinu. Ovo važi za sveće, ramove, tegle ili bilo koji drugi interesantni detalj. Mešanje objekata različite visine i veličine dodaje prostoriji vizuelni interes. Takođe, koristite neparne brojeve prilikom grupisanja detalja (na primjer: tri rama ili pet sveća).

Osvetljenje je jednostavan način da dodate trenutni uticaj. Izaberite rasvetna tela koja upotpunjuju dizajn vaše prostorije. Ne morate se zadržati samo na jednom tipu rasvete - praktično, možete upotrebiti sve tipove, od lustera preko sveća do ugradne rasvete.

Zidovi su savršeno slikarsko platno. Zašto? Zato što, pored raznih boja, na njih možete dodati interesantne detalje koji će vašoj prostoriji dati dražesan izgled. Police, knjige, slike, ogledala - mogućnosti su beskonačne, a sve zavisi od toga kakav krajnji efekat želite da postignete.

Naravno, ne treba zaboraviti ni podove. Nema potrebe da ubacite ćilim koji se prostire od zida do zida. Vaša prostorija će biti mnogo interesantnija ukoliko u nju postavite podne prostirke. Prilikom odabira prostirki, imajte na umu da bi one trebale biti u bojama koje su kontrastne boji vašeg nameštaja.

Izvor: economy

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 43
    Koliko clanova ima idealna porodica?