Opasan trend se nastavlja: Zbog mršavih zvezda devojčice misle da su debele

04.07.2014, 16:04
Modni trendovi - Opasan trend se nastavlja: Zbog mršavih zvezda devojčice misle da su debele
Jedno vreme je trend mršavosti utihnuo, onda se, uprkos pričama o posledicama mršavosti, ponovo desila njegova eksplozija. Pored toga što ugrožavaju svoje zdravlje, mršave zvezde negativno utiču i na veliki broj devojaka kojima su one najveći uzori.

Trend mršavosti devojakama postaje primamljiv jer ga povezuju sa slavom, glamurom i uspehom. Društvene mreže poslužile su kao najbrži i najdostupniji kanal promovisanja holivudskog života  na visokoj nozi.

Nedavno održan "Serpentine Summer" zabava u Londonu ličila je na promociju mršavih manekenki i glumica.

Uspeh u šoubiznisu je u direktnoj, obrnutoj  vezi sa brojem kilograma, manje kilograma više uspeha. Najmršavije devojke dizajneri biraju za svoja zaštitna lica, a časopisi ih biraju za naslovnice. One najbrže postanu prototip lepote i ženstvenosti.

Plasiranje njihovih fotografija je takvo da mršavo izgleda "tako kul". Da bi dostigle izgled svojih idola, devojke, ne obazirući se na svoju građu, genetiku i zdravlje, izbacuju hranu iz svog života, a brojanje kalorija postaje opsesija.

- Ništa nije tako dobro kao osećaj mršavosti- rekla je Kejt Mos.

Težnja ka mršavim telom ostavlja fizičke, ali i emotivne posledice. Devojka, koja lišava sebe hrane, u potpunosti menja svoje ponašanje.

 

DEVOJČICA U 11. GODINI SVESNA DA JE "DEBELA" 

 

Sara Vajn je svoju jednaestogodišnju ćerku, koja boluje od alergija, odvela na redovan lekarski pregled. Na pitanje lekara da li zna koliko ima kilograma devojčica je odgovorila:

- Moja drugarica je mnogo mršavija, ali ja imam krupne mišiće.

Vajn je takav odgovor zabrinuo, odmah je pomislila na to da su na njenu devojčicu previše i negativno uticale poznate ličnosti.

Posebno je bila zabrinuta jer je i ona u adolescenciji držala razne dijete.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 2 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • I onda se cude sto je nanoklinika dr brant hit i u modi! Da ispravlaj krive drine i ove hazardere u mrsavljenju.
    (Faribo)
  • Meni je apsurdno što i petogodišnje,šestogodišnje devojèice,dobijaju upute od svojih trenera gimnastike,baleta da smršaju ,a da pri tom izgledaju normalno uhranjeno.To je teror.Posebno za mladi organizam.
    (zverko)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 47
Koliko clanova ima idealna porodica?