Kada je vreme za udaju?

12.01.2016, 06:10
Brak - Kada je vreme za udaju?

Žene kada pređu leto trideseto, najčešće se suočavaju sa “nestašicom” muškaraca, jer su se mnogi odavno poženili, neki su razvedeni, a pojedini su već udovci. U tim godinama žene nažalost dobijaju i epitet udavače, a od pitanja koje stiže od najuže familije, pa do komšiluka “Kada ćeš da se udaš?” ne mogu da se odbrane.

Naravno posledih decenija nije ništa novo udati se u 30. godini, jer devojke prvo žele da završe fakultet, da se zaposle, osamostale, pa tek onda da uplove u bračnu luku. Ali ni to nije lako, jer posle tridesete godine, one su mnogo kritičnije, ne zaleću se previše, tri puta mere pre nego što izgovore sudbonosno “da”, pa shodno tome teže im je da nađu partnera za ceo život. Prema mišljenju mnogih stručnjaka pravo vreme za ulazak u dobar i uspešan brak su kasne dvadesete, jer žena tada ima samopouzdanje, iskustvo i lakše procenjuje partnera. S druge strane, ovo se kosi sa biološkim satom koji otkucava, jer ne treba zaboraviti da je po medicini idealno vreme za materinstvo 23. godina.

Nakon završene srednje škole, obično se većina upisuje na fakultet, zatim se zapošljavaju, grade karijeru, imaju prijatelje, putuju. Mnoge devojke kod nas planiraju da se udaju tek u 35. godini, jer do tada žele da, žive život.

Da li je dobro udati se u dvadesetim?
Mladost ludost. Mnogi parovi reše da se venčaju u 20-im, jer misle da je to ljubav do kraja života. Međutim u tim godinama oni nisu ni svesni da brak sem romantike donosi mnogo problema i obaveza. Zato se dešava da devojke, koje su u ranoj mladosti stale na “ludi kamen”, već u trudesetoj požele da se razvedu.

Prednost udaje u trudesetim
Prednost udaje u tridesetim je to što je žena uglavnom izgradila karijeru, ima izgrađenu ličnost, zna šta želi, a šta ne i naravno može bolje da proceni momka sa kojim planira zajednički život. Ulazak u četrdesete ženama donosi više samopouzdanja, a one već znaju da procene da neka emotivna veza ne vodi u željenom pravcu. Tada su odlučnije i u raskidu. Isto tako, za muškarca do kojeg im je stalo spremne su da se bore i ne plaše se da kažu šta očekuju od partnera.

Izvor: bebac.com

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 75
    Koliko clanova ima idealna porodica?