Kućno vaspitanje kao minsko polje

22.02.2013, 21:08
Karijera - Kućno vaspitanje kao minsko polje
Mamini saveti kao što su "uvek budi skroman", "pametniji popušta" i "nemoj da se svađaš" na poslu ponekad i ne vrede.
Majka vas previše voli da bi bila objektivna i očekuje najbolje od vas, ali ponekad je dobro odustati od perfekcionizma. Zato ako niste sigurni u odluku, nemojte previše da razmišljate jer ćete samo povećati stres. Radije poslušajte intuiciju, smanjite očekivanja i prihvatite kako su pogrešne odluke normalan deo posla.
- Najgore je preispitivanje nakon što je već sve gotovo - kaže psiholog Beri Švarc.
Nesuglasice sa kolegama su deo svakodnevice na poslu pa mamino "pametniji popušta" nije uvek korisno.
Ako vas kritikuje šef ili kolega, koliko god vas to bolelo, setite se da to nije napad na vas kao na osobu. Pažljivo ga saslušajte i postavite pitanja kako ne bi ponovili istu grešku. Samopouzdanje je ključ uspeha, a ako sami sebe poštujete, onda će vas i ostali.
Ako ste hronično nezadovoljni poslom, nemojte da kukate, nego što više slobodnog vremena utrošite na usavršavanje svojih znanja i veština. Ako ste napravili veću grešku na poslu, dobili otkaz ili se našli u sličnoj nevolji, obratiti se prijateljima za koje znate da su dobro organizovani i analitični.
Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 78
    Koliko clanova ima idealna porodica?