Razvod nije razlog da ostatak života provedete sami

31.10.2019, 02:51
Brak - Razvod nije razlog da ostatak života provedete sami

Kada ste izgovorili sudbonosno „da“, Vi ste zaista mislili da će trajati zauvek, i u dobru i u zlu, dok Vas smrt ne rastavi. Ali dogodilo se, eto, drugačije.

Posle razvoda ostaje praznina, nedostajanje, usamljenost, i ume da bude prilično teško dok ne naučite ponovo da živite, sada na drugačiji način. Ali imajte na umu, ipak je bolji dobar razvod nego ostajanje u lošem braku.

Vremenom biva sve lakše, rane zacele, naučite ponovo da uživate u životu, družite se i zabavljate. A šta je sa ljubavlju? Hoćete li sada zauvek ostati sami, sa sećanjem na izgubljenu ljubav? Mesto kraj Vas u krevetu, u bioskopu, u šetnji, na večeri – prazno?

Ne mora da bude tako. To što se Vaš brak okončao ne znači da ste izgubili pravo da budete srećni i voljeni.

Pa kako onda ponovo početi kad se čini da su svi već zauzeti?

Vreme je da ponovo upoznate i zavolite sebe

Ako ste dugo bili deo para, najverovatnije više niste sigurni šta je, beše, autentično Vaše. Živeći u paru, često izgubimo deo sebe. Sada je vreme da ponovo otkrijete šta volite, šta želite, i ko ste zaista. Takođe, ulažući u brak i porodicu često se dogodi da zanemarimo sebe. Vreme je da počnete da se prema sebi ophodite s ljubavlju i pažnjom. I naravno, da oprostite sebi. To što se Vaš brak završio obostrana je odgovornost, a ne samo Vaša. Vi zaslužujete novu priliku, zaslužujete da budete voljeni i srećni.

Odvojte neko vreme samo za sebe, za ponovno otkrivanje svoje ličnosti. Dobro bi bilo da nekud otputujete, ili bar da priuštite sebi nekoliko slobodnih dana i uživate u samoći, odmarate se, čitate, i radite sve ono što Vas raduje, a za šta nikako nije bilo dovoljno vremena.

Obnovite veze sa prijateljima

Dok ulažemo u vezu, kasnije brak, i porodicu, često se događa da zanemarimo prijateljstva. To je velika greška, jer su prijateljstva dragocena. Ipak, nemojte kriviti sebe, to je zamka u koju gotovo svi upadnemo. I ne dozvolite sebi da se izolujete dok prolazite kroz oporavak od razvoda. Vreme je da zapostavljene veze sa prijateljima obnovite. Pozovite ih na večeru, ili izađite sa prijateljicama na kafu, piće, i partiju razgovora. Osećaćete se preporođeno. Ulažite energiju u svoja prijateljstva i život će Vam biti drastično bogatiji.

Upoznajte nekoga onlajn

Upoznavanje na internetu danas nije nimalo neobično, a ima mnogo prednosti – ne morate izlaziti da biste stupili u kontakt sa ljudima, a imate dovoljno vremena da saznate više o potencijalnom partneru pre nego što se sretnete uživo. Vrlo je važno da pronađete pouzdane sajtove za upoznavanje kako ne biste došli u neke neprilike budući da je internet dostupan sbima.

Počnite da izlazite

Kada ste zadnji put išli u provod? Verovatno se i ne sećate. I sigurno se mnogo toga od tada promenilo. Vreme je da se ponovo uključite u igru. Vikend više nije vreme za odmor kod kuće – čekaju Vas izlasci i zabava! Možda će Vam u početku biti pomalo čudno i neprijatno, ali kada se malo naviknete na tu ideju, uživaćete u novostečenoj slobodi.

Probajte da budete u vezi

Kada se osetite spremno za novi početak, i upoznate nekoga ko Vam se veoma dopada, odvažite se da pokušate da budete u vezi. Kada se prvi put nakon razvoda zaljubite u nekoga, to iskustvo se po intenzitetu može meriti samo sa prvim zaljubljivanjem u životu. To što Vam je veza sa jednom osobom propala nikako ne znači da će i svaka sledeća. Pružite priliku i sebi i drugima i vidite kuda će Vas to odvesti.

Iako je jedno od najtežih iskustava u životu, razvod nije razlog da ostanete zauvek usamljeni. Ne bojte se da počnete sve iznova – svaka ljubav je priča za sebe, a ovaj put ne počinjete od nule, već naoružani iskustvom.

Autor:

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 2 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Super tekst. Ako planirate online upoznavanje, pogledajte sajt www.sajtovizaupoznavanje.net Tu verovatno možete naći nešto za vas.
    (ljepotica)
  •  Zajam 100% garantiran Za one koji žele hitan zajam, nudim vam pristupacnu kamatnu stopu od 3%. Mnoge su banke odbile? Da li vam je hitno potrebno finansiranje za konsolidaciju duga? Ili vam treba finansiranje vašeg poslovanja po pjesmi. Dakle, mi smo najbolje rješenje za vaše potrebe. E-pošta: 1 : infos.kredit700@gmail.com E-pošta 2 : financijske-usluge@net.hr Whatsapp: +32 460 21 16 01
    (Infos Finances)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 117
Koliko clanova ima idealna porodica?