Rešenost u borbi protiv prašine

27.05.2012, 15:33
Uredjenje - Rešenost u borbi protiv prašine
Prašina se uvek vraća. Morate je brisati najmanje svaki drugi dan, naročito sa TV i drugih električnih uređaja. Takođe, "prevencija" će vam dosta pomoći da vaš dom ne bude skladište prašine. Ovu su saveti mikrobiologa Marka Sneller kako da vaša kuća bude što duže čista.

MANJE JE BOLJE

Smanjite količinu figurica na policama koje privlače prašinu, posebno u prostorijama u kojima provodite više vremena.


I NAVLAKE MOGU DA KORISTE
Razmislite o postavljanju navlaka s antialergenim svojstvima preko dušeka na kome spavate i jastuka. Dva puta godišnje, ove prekrivače operite u toploj vodi.

OTIRAČ KAO ODBRANA
Ispred ulaznih vrata stavite veliki, masivni, debeli otirač s gustim vlaknima i gumenom podlogom da unos čestica prašine u kuću bio minimalan.

VLAŽNOST VAZDUHA
Vlaga u kući bi trebalo da bude između 40 i 50 odsto da biste redukovali statički elektricitet koji privlači prašinu i čini je težom za čišćenje.

 

POSKIDAJTE KLASIČNE ZAVESE
Drvene, metalne ili plastične zavese, venecijanere mnogo je lakše čistiti nego platnene zavese. Samo ih prebrišite krpom, a kada skidate klasične zavese ne zaboravite da obrišite prašinu i sa garnišni.

OMEKŠIVAČ SMANJUJE UPIJANJE
Ne perite krpe za čišćenje omekšivačem jer to smanjuje njihovu sposobnost da privuku i zadrže prašinu i upiju vlagu.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 204
    Koliko clanova ima idealna porodica?