Idealna rešenja za potkrovlja

06.03.2012, 16:40
Uredjenje - Idealna rešenja za potkrovlja
Često niski delovi u potkrovljima su nepristupačni i teško rešivi za stanare koji tu borave. Ispod kosine krova pojavljuje se takozvani mrtav prostor koji je enterijerski veoma zahtevan, jer ga je potrebno uklopiti u jednu lepu funkcionalnu celinu, da deluje tako kao da nikakvih intervencija nije ni bilo ili da je prostor oduvek tako izgledao.

atticRešenja prikazana na slikama sakrivaju nepristupačni prostor i od njega čine niski plakarski element za odlaganje čaša,knjiga,šolja,posudja,pića ali isto tako i garderobe. Zavisno od enterijera uvek ga je dobro uraditi u formi šah polja raznih boja što čini prostor veoma razigranim,veselim i smelim. Prvi primer prikazuje upečatljivu crno belu kombinaciju u lepom i jakom kontrastu sa crvenom sofom i tabureima za sedenje u boji.Najčešće se za izradu koristi univer ili medijapan u mat ili sjajnoj varijanti i to sa otvaranjem na makaze ili push-up oko horizontalne osovine. Uz toplu crvenkastu nijansu laminatnog poda i svetlo sakriveno u gipsanom plafonu, pravi snažan likovni momenat u vašem ambijentu, prepoznatljiv i drugačiji. Može se postaviti različitih visina i dubina u zavisnosti od raspoloživog prostora. Odjednom vaše potkrovlje prelazi u elegantan i praktičan prostor za stanovanje gde ćete se sigurno osećati udobno i prijatno.
Drugi primer je vezan za jak koloritni momenat spavaće sobe gde je smelim zahvatom u žutoj, narandžastoj i bordo boji oslikana površina niskog plakara sa pravougaonim vratima od bojenog medijapana i otvaranjem na makaze oko horizontalne osovine. Visina prostora je dozvoljavala postavljanje vrata u tri reda po visini. Medijapan je bojen mat bojom,a iznad celog plakara u dnu kosine, postavljena je fluo rasveta, sakrivena iza maske od trešnjevog drveta, koja fino osvetljava bojene površine i čini prostor još korisnijim i sadržajnijim za upotrebu. Sve je upotpunjeno tamnijom bojom parketa i belim zidovima.Važno je naglasiti da su i u prvom i drugom primeru zidovi i plafoni bojeni u belo,s hodno pravilu akcentovanja određenih detalja u stanu, naravno uvek sa merom i doziranom elegancijom.

Izvor: zena blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 257
    Koliko clanova ima idealna porodica?