"Vaja kon Dios" u Beogradu

20.11.2006, 07:29
Muzika - "Vaja kon Dios" u Beogradu
"Vaya Con Dios", koji večeras i sutra (21 sat) nastupaju u Centru "Sava", su osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka bili veoma popularni u celom svetu.
Romantični tekstovi, bogata muzička podrška i nezaboravni vokal pevačice Dani Klajn bili su recept za hitove kao što su "Neh Neh Neh", "Girls Don't Cry For Louie", "Puerto Rico" i druge.

NJihova pesma "NJhat's a NJoman" postala je himna usamljenih srca širom sveta.

Sastav "Vaya Con Dios" su, pre 20 godina, osnovali Dani Klejn, Dirk Šufs i Vili Lambre. Grupa je od početka koristila neuobičajenu mešavinu ciganske muzike, džeza, operskih elemenata i latina, što se pokazalo kao veoma uspešno i prihvaćeno kako u Francuskoj tako i u Holandiji, gde su ubrzo izbili na vrhove top-lista. NJihov prvi singl "Just Friend of Mine" u latino stilu prodat je u 300.000 primeraka. Drugi album nastavlja liniju uspeha pesmom "What's a woman" i velikim evropskim hitom "Neh Neh Neh".
Godine 1991. Dani Klejn i Dirk Šufs gube interesovanje jedno za drugo, njihova veza puca, a on napušta grupu. Ne dugo zatim Dirk Šufs umire od side.

Posle 7.000.000 miliona prodatih nosača zvuka, pevačica se osetila uhvaćenom u zamku sopstvene popularnosti, odlučuje da se povuče iz šoubiznisa da malo putuje "živi svoj život".
Grupa "Vaya Con Dios" prodala je albume širom sveta u više od sedam miliona primeraka i singlove u tiražu od tri miliona.

Izvor: glas javnosti

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 260
    Koliko clanova ima idealna porodica?