Zašto su uske farmerke tako opasne?

07.06.2012, 18:45
Modni trendovi - Zašto su uske farmerke tako opasne?
Uske farmerke su modni imperativ svake devojke, ali lekari, kako prenosi "Daily mail", upozoravaju ljubitelje "skinny jeansa" - takva odeća može da uzrokuje ozbiljna oštećenja živaca.Dr Karen Boyle kaže da je primetila da veliki broj pacijenata koji su bolovali od meralgije parestetike, stanja koje prati bol i promena osećaja u delu natkolenice, pati zbog pritiska na deo femoralnog živca u području prepone. Ona smatra da je to stanje posledica moderne odeće. Simptomi meralgije parestetike su trnjenje, ukočenost i bol u gornjem delu nogu.

- To je poremećaj koji se javlja kad je veoma stisnut jedan od živaca u spoljnjem delu bokova. Ove simptome dodatno pogoršava nošenje visokih potpetica koje u kombinaciji sa tesnom garderobom predstavlja pravi atak na ljudsko telo - rekla je američka doktorka.

Iako ovo fizičko stanje može da pogoduje i nastanku mulipleks skleroze, lek je veoma jednostavan: prestanite da nosite tesne farmerke, posebno sa niskim strukom.

- Nikako ne smete da ignorišete bol. Kontinuirano nošenje uskih pantalone može da rezultira trajnim oštećenjem živaca - kaže dr Boyle.

Ovo nije prvi put da su uske farmerke na "tapetu" lekara - oni su ranije savetovali muškarcima koji žele dete da izbegavaju nošenje takve odeće jer može doći do pregrevanja testisa čime se smanjuje broj spermatozoida.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 276
    Koliko clanova ima idealna porodica?