Ove jeseni hit je plava senka

09.09.2009, 15:29
Modni trendovi - Ove jeseni hit je plava senka
Plavo, nažalost, ne stoji svakome. Najbolje stoji ženama sa svetlom kožom, tamnom kosom i smeđim ili sivim očima. Ili ženama s veoma preplanulom kožom. Pa ukoliko ste dovoljno hrabri za ovu senku i pripadate nekoj od navedenih grupa, evo par saveta koji će vam biti od koristi.

Pripazite na prelaze
Pre nanošenja plave senke, nanesite senku u boji kože. Ivice plave senke morate da pomešate sa senkom boje kože, da se ne bi video grub prelaz.

Mešanje je ključno
Kao i kod smokey očiju, i s plavim se traži mešanje više nijansi senki za oči - barem jedna svetlija nijansa senke s osnovnom tamnijom bojom. Za mekši i moderniji izgled tamniju boju nanesite blizu trepavicama, a ako su vam oči blizu smeštene - tamnu nanesite na spoljašnju, a svetliju na unutrašnju ivicu kapka. Još jedna opcija je da svetloplavu senku nanesete na ceo kapak, a tamnije samo na pregib kapka.
Dodatni trik: Ako želite diskretniji i sofisticiraniji izgled - plavo spojite sa srebrnom senkom. Te dve nijanse možete i sami da pomešate i stvorite boju koja vama najviše odgovara. Ili prvo nanesite plavu senku, pa je ublažite srebrnom.

Nemojte ići previsoko
Sa senkama intenzivnih boja lako je preterati - pripazite da ne idete previsoko od linije pregiba kapka.

Preskočite crni tuš za oči
Naprosto je prejak u kombinaciji s plavom senkom. Radije se odlučite za tamnoplavu boju. Mornarsko plava ili indigo će odlično poslužiti svrsi. I zapamtite da plavi tuš za oči može da veoma istakne plave oči.

Ostatak šminke neka bude neutralan
Usne samo s prozirnim sjajem ili našminkane nijansom boje kože će dobro ići uz jako naglašene oči.

Izbjegavajte usklađivanje senke s odećom
Plava haljina i plava senka, pogotovo u istoj nijansi, nisu najbolja kombinacija. Umesto toga odlučite se za crnu ili belu odeću, pa kombinujte s plavim dodacima.

 

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 2 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Plava senka super stoji :) Srecom pa sam brineta i imam smedje oci :)
    (Jelena88)
  • Hehehe.. Ja sam jedna od tih srecnica sto imaju sive oci, i svetao ten :)
    (Leylek)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 333
Koliko clanova ima idealna porodica?