Uputstvo za roditelje: Kako preživeti tinejdžersku žurku

11.01.2012, 04:51
Kutak za mame - Uputstvo za roditelje: Kako preživeti tinejdžersku žurku
Kada vas vaš tinejdžer iznenadi pitanjem da li može da priredi novogodišnju žurku, ne gubite vreme, već se naoružajte znanjem i strpljenjem.
Pre nego što se složite da budete domaćin tinejdžerske žurke prvo razgovarajte ozbiljno sa detetom. Objasnite mu da nećete dozvoliti alkohol, da će morati da vodi računa da stvari u kući ostanu netaknute i da će eventualni nered morati sam da pospremi. Tek kad pristane na te uslove možete početi sa planiranjem.

OGRANIČENJA
Objasnite detetu da tinejdžeri iako možda izgledaju kao odrasle osobe to još nisu, pa zato ne bi trebalo da piju alkohol. Ponudite im više vrsta ostalih pića kako bi imali alternativu. Ipak, s obzirom da su u pitanju tinejdžeri i da ih zabranjeno najviše privlači nemojte se osloniti na obećanje svog deteta već budite spremni da svratite na žurku kad vas najmanje očekuju i proverite šta se događa.

POZIVNICE
Koristeći pisane pozivnice uključićete i ostale roditelje, ali i jasno dati do znanja kada je početak, a kada kraj žurke. Takođe, na pozivnicama možete naznačiti ko preuzima obavezu oko prevoza dece. Tražite da vam sve pozivnice budu vraćene nazad potpisane od strane roditelje u znak saglasnosti.

KONTAKT SA RODITELJIMA
Za slučaj da su potpisi na pozivnicama falsifikovani, možda bi bilo bolje da kontaktirate roditelje dece koja dolaze na žurku telefonom i objasnite im sve detalje. Obavezno ne zaboravite da tražite broj mobilnog telefona svih roditelja kako bi mogli da ih pozovete ako iskrsne nešto nepredviđeno.

HRANA
Hrana je važan detalj žurke, naraočito ako tinejdžeri nađu način da prošvercuju alkohol. Ipak, iz istih razloga izbegnite slane grickalice jer povećavaju žeđ.

AKTIVNOSTI
Još jedan način da ih držite dalje od alkohola je da im ponudite što više zabavnih aktivnosti, kao što su video igre ili karaoke, na primer.

ZA VREME ŽURKE
Oni će želeti da budu sami pa im to dozvolite, ali samo prividno. Budite kod komšinice ili najbliže prijateljice i obilazite ih s vremena na vreme kako bi se uverili da je sve u redu. Zamolite i roditelje druge dece da ako mogu navrate i provere šta se događa.

Izvor: S MEDIA

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 397
    Koliko clanova ima idealna porodica?