Nevidljiva šminka- vidljivi efekti

04.04.2013, 01:02
Kozmetika - Nevidljiva šminka- vidljivi efekti
Nevidljiva šminka, odlično stoji i plavušama i brinetama. Plus podmlađuje, naglašava ono najlepše na vama i koriguje nedostatke. Zato je to prava umetnost. A da i vi postanete majstor nevidljive šminke, pomoći će vam Duda Gajić, šminkerka.

Nevidljiva šminka, tzv. nude look, definitivno jeste klasika. Ovaj trend, nekad poznat kao prirodna šminka, modifikovan je u detaljima i sada s pravom nosi epitet modernog. Sve to više ne izgleda kao 1989, kada se na naslovnoj strani „Voga" pojavila naizgled nenašminkana Kristi Tarlington. Izgledala je senzualno i prirodno, a nov stil šminkanja postao je ultimativni hit.

Ove sezone opet je tako, samo danas imamo mnogo više superalatki za šminku koja se ne vidi, a radi. Tu su fantastične baze i prajmeri, hajlajteri i palete boja o kakvima žene 90-ih nisu mogle ni da sanjaju.

HAJLAJTER NA OBRAZE
Rumenilo treba da bude u svetlobraon tonovima koji vuku na kajsija ili roze boju. Poenta je da izgledate blago preplanulo. Hajlajter nanesite na obraze i nos u veoma malim količinama i celo lice će momentalno dobiti sjaj. Hajlajter slobodno stavite i na vrh jagodične kosti. To vizuelno smanjuje podočnjake i povećava volumen tog dela lica, gde u nekim godinama izgubimo masnoću, pa delujemo umornije.

PRAJMER - KRALJ SVEŽINE

Puder ne sme da se vidi. U tome će vam pomoći prajmer, to jest fina podloga za puder gelaste teksture. Odaberite neki sa sitnim svetlucavim roze česticama, pa ćete izgledati odmorno i sveže. Preko nanesite hidratantni tečni puder, i to rukom, kako bi se bolje sjedinio s kožom. Pazite da prirodan ton vaše kože probija kroz puder i podlogu, savetuje Duda Gajić.

PRVO BALZAM

I usnama treba hidratacija, a ne samo licu. Zato pre karmina namažite deblji sloj balzama, kaže naša sagovornica. Tako ćete izravnati suve i grube linije na usnama. Višak balzama uklonite papirnim ubrusom, a zatim stavite sjaj ili karmin u boji kože. Za ekstremne varijante „nude" izgleda nanesite sasvim malo tečnog pudera na usne, tako da se jedva ističu. U svakom slučaju, važno je da usne vizuelno ne iskaču od ostatka lica.

MEKI PRELAZI

Kad stavljate senke, najvažnije je da se ne vide jaki prelazi. Bež senku, i to mat, namažite na cele gornje kapke, a zagasitobraon od kapaka ka obrvama. Istom tom tamnom senkom iscrtajte liniju duž donjeg kapka. U sredinu mat obojenih očnih kapaka vrhovima prstiju dodajte sjajnu senku u istoj nijansi. Unutrašnje uglove očiju naglasite svetlucavom senkom za oči u bež-zlatnoj nijansi.

I MEK KREJON
Ako imate svetle donje trepavice, oivičite oko mekim svetlobraon krejonom. Trepavice uvijte uvijačem, a onda donje namažite masnom braon senkom jer bi crna maskara delovala pregrubo. Samo na gornje trepavice nanesite maskaru. Kod ovog stila šminkanja veoma je važno da obrve budu deblje, pa ih nemojte preterano čupati. Čak smete malo i da ih naglasite braon olovkom za obrve. To je sjajan način da prirodnom izgledu date malo dramatičnosti.
Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 278
    Koliko clanova ima idealna porodica?