Podmlađivanje strujom i krvlju hit u svetu

16.05.2011, 18:09
Kozmetika - Podmlađivanje strujom i krvlju hit u svetu
Nove metode podmlađivanja vlastitom krvlju i strujom su hit u celom svetu. Antiejdžing stručnjaci tvrde da je reč o vrlo efikasnim metodama, koje su dostupne u boljim estetskim ordinacijama i kod nas.
Podmlađivanje vlastitom krvlju


Negde ovo u svetu zovu „Drakula tretman", ali zaista nije tako strašno. Kako izgleda proces? Najpre vam iz vene uzmu par špriceva krvi, potom se krv u specijalnom uređaju i posebnim epruvetama centrifugira, da bi se izdvojila plazma, u vidu žućkaste tečnosti, a potom se ova plazma vraća u kožu ubrizgavanjem poput svakog drugog filera. Smisao tretmana je da faktori rasta i ostale dragocene supstance iz vaše vlastite krvi deluju kao podsticaj regeneracije. Da bi se videli rezultati ovog tretmana, potrebno je da prođe izvesno vreme, a koža će nakon par meseci imati bolju teksturu, boju, prokrvljenost i tonus, kao i manje fleka.


Strujom do novog kolagena


Na nedavno održanom predavanju za domaće dermatologe koje je održao dr Aleksandar Krunić, dermatolog koji predaje i radi u Čikagu, predstavljen je E-Matrix, malo čudo od uređaja, ne veće od Mac računara, koje radi frakciono. Posebnim radiofrekventnim strujama on stvara na koži mikrotačkice, a ka dubljim slojevima kože ostavlja mala oštećenja koja koža sama ispunjava vlastitim kolagenom i ravna površinu brišući male bore, ujednačavajući pigmentaciju, ublažavajući duboke bore i, posebno, ravnajući ožiljke od akni. Ova frakciona tehnologija već postoji u laserskim uređajima, ali strujni su u prednosti jer na površini kože stvaraju manja oštećenja.


Valjak sa iglicama


Dermaroler je valjak s tankim iglicama koji omogućava da u kožu prodru podmlađujuće supstance. Naš ugledni dermatolog dr Suzana Kostić nedavno je pred skupom kolega predstavila upotrebu dermalnog rolera s jedinstvenim preparatima koji sadrže faktore rasta baš u onom sastavu i koncentraciji kakvi su u našoj koži, američkim SkinMedica TNS kompleksom. Kako izgleda tretman? Preko lica se u nekoliko smerova prelazi valjkom. Za prodor faktora rasta iz TNS kompleksa nije potrebno doći do krvi: nanošenjem SkinMedica preparata oni u dodiru s prvom živom ćelijom kože stvaraju lančani proces regeneracije. Lice je nakon tretmana crveno, može biti i otečeno.

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 254
    Koliko clanova ima idealna porodica?