Make-up za novogodišnju noć

31.12.2008, 06:04
Kozmetika - Make-up za novogodišnju noć

Novogodišnja noć uvek je posebna i puna neizvesnosti jer označava početak nečeg novog. Stoga nije ni čudno da upravo te noći svi mi želimo izgledati posebno, dotjeranije nego inače, no vrijeme curi...

Ako vam je već promaknula prekrasna, ali preskupa haljina ili savršene hlače i majica koja bi vas lansirala u orbitu najbolje odjevenih na tulumu, onda si barem pokušajte pomoći nekim rezervnim rješenjem i naglasak bacite na svoj make-up. Uz pravu šminku i frizuru, i vi možete biti kraljica tuluma.

Za novogodišnju noć dopušteno je i malo pretjerivanja, pa je upadljiviji make-up ne samo prihvatljiv, već i poželjan.

Naglasite oči ili usne, nabacite 'smokey eyes' ili iscrtajte usne, ove sezone jako popularnim crvenim ružem. No to je samo jedna od varijacija na temu, pa ako želite izgledati malo drukčije ili, u ovom slučaju, laganije i prozračnije, evo nekoliko ideja.

Prirodno, ali efektno
Ovaj look osobito je pogodan za cure koje se ne šminkaju svaki dan, ali novogodišnju noć ipak žele začiniti s malo šminke. Osim toga, ovaj je look, jedan od glavnih trendova sezone pa ga neće zaobići ni mnoge 'prave' šminkerice. Boje lososa, breskve i marelice temeljne su boje za ovaj look, ali ga za potrebe novogodišnjeg blještavila dopunite sjajnim šljokičastim efektom. Shimmeri, bronzeri, šljokice neka vam budu pri ruci. Nanesite ih na lice, dekolte i ruke kako biste zasjali na novogodišnjem partyju. Lak za nokte može biti jednostavno proziran, ali svakako neka bude s glitterom.
Misteriozni crni glamur
Crna se ove sezone vratila kao jedna od najvažnijih boja, ne samo na očima, već i na usnama i noktima. Riječ je o trendu koji istodobno djeluje rokerski i sofisticirano. Crni make-up trend ne treba doduše shvatiti baš doslovno, da ne biste umjesto glamurozne dive izgledali kao teen-darkerica. 'Smokey eyes' ovdje najviše dolazi do izražaja. Upotrijebite najtamnije nijanse plave, sive ili ljubičaste boje koje će savršeno naglasiti vaše oči. Usne neka budu neke duboke, tamnoljubičaste nijanse, ali nikako ne smiju biti mat, moraju se sjajiti. Premažite ih sjajilom koje će ih učiniti neodoljivima. Ako se odlučite zaokružiti svoj izgled crnim noktima, pripazite samo na njihovu dužinu. Dugi crni nokti prije podsjećaju na Noć vještica nego na ludu novogodišnju zabavu, zato neka nokti budu kratki i okrugli.


Glamurozni retro look
Vrlo ženstveni glamurozni retro look u stilu ljepotica 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, ponovno je u modi, pa će biti sjajan izbor i za novogodišnju noć. Puderom i korektorom ispravite sve nepravilnosti na licu, a onda ga matirajte puderom u prahu, jer ovaj look ne podnosi sjajno lice. Obavezan crveni ruž, koji je temelj ovog looka, može biti u nekoj tamnijoj varijanti crvene, primjerice u boji trešnje, purpura ili višnje, ili pak u svjetlijoj nijansi poput malina ili sličnog bobičastog voća. Ruž treba biti bogate teksture, mat ili ekstra sjajan, a nanijeti ga morate savršeno precizno kako ne biste izgledali zamrljano. Nokti neka prate boju ruža. Umjetne trepavice, eyeliner i nekoliko slojeva maskare, i vaš glamurozni diva-look je tu!

Za koji god se izgled odlučili, važno je da ste šminku nanijeli strpljivo i precizno kako bi izdržala izazove cjelonoćnog plesanja, tulumarenja, ljubljenja, čestitanja. I naravno, važno je da se našminkane osjećate kao kraljice večeri i da uživate!

 

Izvor: T-portal

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 167
    Koliko clanova ima idealna porodica?