Preživite vrućine uz zanimljive knjige

19.07.2011, 00:58
Knjizevnost - Preživite vrućine uz zanimljive knjige

Vrelo leto je prijatnije sa knjigama. Zato ga iskoristite najbolje i uživajte u lepoj književnosti. Svako može pronaći nešto za sebe, a osim sjajnih ponuda, ljubiteljma pisane reči preporučujemo da obiđu knjižare "Lagune" jer su tamo u toku specijalni popusti, a uz jedan bestseler - drugi dobijate upola jeftinije.

ZABRANJENA LJUBAV
Lusi Kelavej: "U radno vreme"

Staro je pravilo da posao i zabava ne idu ruku pod ruku. Hoće li dve zaljubljene žene uspeti da pronađu recept za tu "nemoguću misiju"? Odgovor na to pitanje daje vam duhovit i dirljiv roman o ljubavnim aferama. Glavne junakinje su Stela i Bela, koje rade za međunarodnu naftnu kompaniju u Londonu. Bela je zgodna, samohrana majka, koja je napustila studije i radi kao "nevidljiva" asistentkinja muškarcima, ni upola inteligentnim, kao što je ona. Stela je dvadeset godina starija, uspešna žena koju čeka mesto u odboru, originalna, sposobna, u čijoj karijeri i uspehu granice ne postoje. Iznenada, obe odlučuju da urade nešto nepromišljeno: upuštaju se u ljubavne afere sa kolegama (koje inače ne bi ni pogledale), jer šta je izazovnije od nedozvoljene ljubavi. Iako i Stela i Bela umeju da osvoje sve što požele, nisu ni svesne koja je cena zabranjene strasti.

NOVI KERINI DNEVNICI

Kendas Bušnel: "Leto i grad"

Kendas Bušnel, miljenica kritičara, pisac je bestselera koji su prodati u milionskim tiražima. Po romanu "Seks i grad" snimljeni su istoimena hit serija i film. Popularna serija rađena je i po romanu "Štiklama do vrha". U "Kerinim dnevnicima", ljubitelji četiri emancipovanih žena, dobijaju iznenađujući uvid u ono što je pretvorilo devojku iz provincije u nezaboravnu njujoršku ikonu - Keri Bredšo. Leto je čarobno vreme u Njujorku i Keri je zaljubljena u sve - otkačene likove u svom susedstvu, prodavnice polovne odeće, zahuktalu klupsku scenu i tajanstvene tipove, koji su joj ušli u život. Ona konačno pohađa pravi kurs pisanja i čini prve korake ka ostvarenju svog sna. Ne treba smetnuti s uma ni da živi u stanu Samante Džons. Roman "Leto i grad" je pun iznenađenja, otkrića, pa Kerina oštroumna zapažanja o svojim prijateljima i ljudskim odnosima, daju ovom delu snagu duhovnog, zavodljivo bezazlenog i inteligentnog štiva.

TAJNE UKLETOG GROBLJA
Odri Nifeneger: "Bliznakinje sa Hajgejta"

Šest godina nakon vrtoglavog uspeha "Vremeplovčeve žene", Odri Nifeneger se vraća sa izuzetnim romanom, koji počinje pismom čiji će sadržaj izmeniti sudbine gavnih junakinja. Džulija i Valentina Pul su obične dvadesetpetogodišnje Amerikanke. Nazgled nezainteresovane za studije, traženje posla ili za bilo šta izvan njihovog ušuškanog doma u čikaškom predgrađu, jednog jutra primaju pismo od advokata, koji ih obaveštava da je njihova tetka (koju nikada nisu upoznale), preminula, ostavivši im svoj stan u Londonu. Ipak, postoje dva uslova da bi ostvarile pravo na nasledstvo: da u kući žive najmanje godinu dana pre nego što odluče da je prodaju i da njihovi roditelji nikada ne uđu u istu. Devojke se sele u London, u tetkin stan, koji se graniči sa grobljem Hajgejt. Tu nailaze na čudne stanare: šarmantnog ali psihički poremećenog Martina, njegove posvećene ali zarobljene žene, Roberta, neuhvatljivog tetkinog ljubavnika, istoričara groblja... Ovo je roman koji ispreda čarobnu priču o ljubavi i identitetu, o tajnama i sestrinstvu, kao i o istrajnosti života - čak i nakon smrti.

ISTINA O GROFU DRAKULI
K. K. Hamfriz: "Vlad - poslednja ispovest"

Kris Hamfriz je britanski glumac, romanopisac i dramski pisac, koji potiče iz glumačke porodice. Rođen je u Torontu, do sedme godine je živeo u Los Anđelesu, a zatim u Velikoj Britaniji. Pod imenom K. K. Hamfriz, objavio je nekoliko istorijskih romana i dela za mlade. Knjiga "Vlad - poslednja ispovest" je izuzetno štivo, protkano akcijom i ljubavnom pričom, puno opipljivih likova i zapanjujućih obrta sudbine. Drugim rečima, ovo je jasan i vrhunski napisan istrijski triler. Od prve do poslednje stranice, čitaocima pruža opčinjujući ogled na istinsku sliku grofa Vlada Drakule. Tu nema vampira, ali ima mučenja, bitaka i očaja. To je mračna priča, ali je Hamfriz obasjava pojedinostima i neodoljivim majstorskim pripovedanjem. Nije slučajno što na početku romana stoji Terecijeva izreka: "Čovek sam. Ništa ljudsko nije mi strano!" Za ove vrele letnje dane preporučujemo roman koji će vas sigurno rashladiti.

 

 

 

Izvor: zena blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 133
    Koliko clanova ima idealna porodica?