Tip-top za posao: Šminka i fruzura koje priliče poslovnoj ženi

03.12.2012, 22:12
Karijera - Tip-top za posao: Šminka i fruzura koje priliče poslovnoj ženi
Koliko ćete uspeha postići na poslovnom intervjuu ili u važnim pregovorima u velikoj meri zavisi i od fizičkog izgleda. Zato poslušajte savete Jelene Maćić, našeg najpoznatijeg šminkera i stiliste, i Dejana Lacmanovića, frizera.Način šminkanja, frizura, izgled ruku, izbor parfema otkrivaju dosta o našoj ličnosti i najviše utiču na stvaranje prvog utiska. Kad tražite posao ili vodite važne pregovore, taj utisak ume da bude presudan.

Ako su dobra radna biografija, elokventnost i znanje praćeni još i prijatnom spoljašnošću, šansa za uspeh raste. To pokazuje i istraživanje magazina „Njuzvik", kojim je utvrđeno da oko 70 odsto anketiranih menadžera radije zapošljava doteranog simpatičnog kandidata negoli stručnog a zapuštenog. Uz to, ako ste zadovoljni svojim izgledom, imaćete više samopouzdanja. Zato izgradite stil poslovne žene kojoj ni stroga Miranda Pristli iz filma „Đavo nosi pradu" ne bi našla zamerku.

ZABORAVITE RATNIČKE BOJE
- Flourescentno osvetljenje u kancelarijama daje licu žućkastu nijansu. Zato izbegavajte zelene senke i narandžaste nijanse rumenila, senki i karmina.
- Oči šminkajte neutralnim toplim tonovima. Birajte senke u bež, smeđim ili kajsija nijansama. Koristite mek krejon u tamnosmeđoj boji, nikako crni. Ne izvlačite oštre linije. Pod kancelarijskim svetlom svaki pogrešan potez mnogo se više vidi.
- Poslovna šminka ne mora da bude neprimetna. Naprotiv. Strog kostim ili odelo zahtevaju jake akcente na licu, a dozvoljen je i crveni lak za nokte. Nešto ležernija odeća, s druge strane, traži nežniju šminku.
- Što su vam podočnjaci tamniji i izraženiji, to korektor treba da bude toplije nijanse.
- Gust tečni puder deluje neprirodno na kancelarijskom osvetljenju. Koristite zato hidratantne tonirane kreme.
- Fiksirajte šminku tankim nanosom transparentnog pudera u prahu, koji bolje prianja uz kožu nego kameni i deluje prirodnije.
- Rumenilo kajsija ili koralne boje stavite visoko na jagodice. Ako nosite naočare, prvo stavite njih, pa nanesite rumenilo. Tako ćete jasno videti delove lica koje ne pokriva ram.
- Izgledaćete svežije ako na obraze nanesete bronzer. Neka on bude mat ili s vrlo diskretnim sjajem pošto svetlucavi puderi nisu prikladni za posao.
- Obrve moraju da budu uredno očupane, a dobro bi bilo da pojačate intenzitet njihove boje specijalnim gelom.
- Stavljajte karmin, sjaj je suviše mladalačka i bleštava varijanta za bilo koju formalnu situaciju.

ŠTO JEDNOSTAVNIJA FRIZURA

- Kosa pre svega mora da bude zdrava i sjajna, a izrastak je nedoputiv. Tako ćete na prvi pogled ostaviti utisak uredne osobe.
- Veče pred poslovni intervju ili važan sastanak obavezno je operate i lepo isfenirajte
- Ako imate veoma dugačku kosu, najbolje je da je podignete. Jednostavna punđa izgleda urednije i ozbiljnije od puštene kose.
- Sklonite kosu s lica. Duge šiške koje malo pokrivaju oči jesu seksi, ali tako treba da idete na sastanak s partnerom, a ne na posao
- Nemojte stvljati šnalice i ukrase sa štrasom i krupnim detaljima, birajte diskretne i elegantne asesoare za kosu, savetuje Dejan Lacmanović, frizer i stilista salona „Paul Michel".

IZBEGAVAJTE FRENČ MANIKIR
Pred poslovni intervju ili bitan sastanak idite kod manikira, a za svaki dan možete i sami da održavate nokte i ruke. Nokti moraju da budu čisti i uredni, a taj utisak najlakše se postiže bež i nežnoroze nijansama lakova za nokte. Crveno je klasika, i može da prođe. Francuski manikir takođe je dobar izbor, ali mora da bude perfektno urađen, kaže Jelena Maćić.

Sredite se za poslovnu večeru

Koliko god da je neformalna poslovna večera na koju idete, ne treba da preterujete sa šminkom. Ipak ste i dalje u krugu kolega i nadređenih, upozorava Jelena Maćić. Crni smoki ajs zato je neprihvatljiv. Radije odaberite smeđu ili ljubičastu varijantu, kaže ona. Ako ne stignete da odete kući i našminkate se ponovo, evo kako da osvežite svoju dnevnu šminku.
- Nikako ne stavljajte nov sloj tečnog pudera, već potapkajte lice maramicom, pa se napuderišite puderom u prahu.
- Stavite sjajno rumenilo, to će vašu dnevnu šminku pretvoriti u večernju.
- Pokvasite češljić za trepavice, raščešljate ih i tek tada nanesite nov sloj maskare.
- Crveni karmin odličan je izbor za veče, a ceo mejkap upotpunite i crnim krejonom.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 249
    Koliko clanova ima idealna porodica?