Novo ime u fiksnoj i mobilnoj telefoniji

07.04.2007, 18:09
It - Novo ime u fiksnoj i mobilnoj telefoniji
Novo ime u ovoj oblasti nastalo je kombinacijom dva nama dobro poznata imena. A šta se može očekivati kad se udruže dva dobro poznata giganta? Ništa drugo do nastanak trećeg, koji se u ovom slučaju zove Nokia Siemens Networks i koji je zvanično počeo da funkcioniše 1. aprila ove godine.

Dve kompanije poznate u čitavom svetu, Nokia i Siemens, došle su na ideju da svoje brendove udruže u novi. Zbog njihovih prepoznatljivih imena novi brend bi trebalo da privuče još više klijenata (pored onih koji su već ukazali svoje poverenje ovim kompanijama pojedinačno). Njihovo poslovanje odnosiće se na oblast fiksne i mobilne telefonije, mada kompanija Siemens pokriva i mnoge druge oblasti elektronike i informacionih tehnologija.

U novu kompaniju Nokia i Siemens će ući sa svim svojim dosadašnjim poslovanjem u toj oblasti i stečenom imovinom. Pored toga, dogovor dvaju kompanija predviđa i dodatno ulaganje u novcu, u čemu će finska Nokia učestvovati sa 1,7 milijardi evra, a nemački Siemens sa 2,4 milijarde. To će predstavljati dodatni početni kapital za ulazak u nove poslove i investicije u oblasti fiksne i mobilne telefonije.

Na taj način nova kompanija Nokia Siemens Networks mogla bi da postane kompanija broj jedan u oblasti telekomunikacione industrije. S gledišta individualnih i poslovnih korisnika (mada će, kako se najavljuje u strategiji razvoja, više biti okrenuta ka ovoj drugoj kategoriji korisnika) to bi značilo novu i bogatiju, a verovatno i povoljniju (jeftiniju) ponudu usluga.

Uložena imovina (s već razrađenim tehnologijama proizvodnje hardverskih i softverskih komponenti mobilnih uređaja i usluga) i milijarde evra nisu jedina platforma na kojoj će se zasnivati budući uspeh kompanije. Možda u još većoj meri do tog uspeha mogu dovesti ljudski resursi - istraživački i razvojni timovi ovih kompanija. Oni će se na taj način udružiti u zajednički tim, koji ima sve predispozicije da bude vodeći u svetu fiksne i mobilne telefonije.

Izvor: krstarica

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 261
    Koliko clanova ima idealna porodica?