Nokia 7373-Pravi zenski telefon

02.03.2007, 05:31
It - Nokia 7373-Pravi zenski telefon

Današnja L’ amour kolekcija ne koristi rotirajuću formu kao noseće rešenje već ga ostavlja za opseg osrednjih modela. Iskreno govoreći dizajn modela Nokia 7373 ne razlikuje se mnogo od onoga što se moglo videti na telefonu Nokia 7370 pre nekih godinu dana – kvalitet korišćenih materijala, obline i oblik kućišta su ostali nepromenjeni, jedina razlika je u doteranosti, iako ni tu razlike nisu velike. Kao što se sećate, Nokia 7370 bila je dostupna u dve kolor varijante, naime braon i boje ćilibra.

7373

Uređaj veoma lepo izgleda a utisak se pojačava kada se telefon uzme u ruke. Dimenzije modela 7373 su 88x43x23mm a težina mu je 104 grama, što korisniku omogućava nošenje telefona na sve moguće načine – bilo u džepu ili oko vrata. Prateći korake svog prethodnika, telefon je klasifikovan kao rešenje „samo za žene“ – budući da ga muški deo populacije uveliko izbegava.

Kada je telefon zatvoren, čini se da ekran nema nikakvih osobenosti, ali kada se otvori automatski se rotira, što je velika razlika u poređenju sa prethodnim modelom. Uređaj je obezbeđen pomoćnim mehanizmom što vam omogućava da ga obrnete guranjem gornje polovine. Ovde sigurno nećete osetiti jednostavnost kao sa Motorola-om v80 – pokret je inicijalno blago usporen, ali ako se uzmu u obzir dimenzije uređaja, to i nije tako strašno. Sve u svemu, ne mogu da navedem ništa bitno na šta bih se požalio kada je u pitanju pomoćni mehanizam na 7370 – sa mehanizmom je sve u najboljem redu. Iako imate mogućnost da uređaj otvarate u bilo kom pravcu, zatvaranje uređaja se mora izvšiti na onaj način na koji se vrši otvaranje. Sama prenosivost telefona omogućava upravljanje telefonom jednom rukom.

Budući da sa prednje strane telefona nema nikakvih kontrola, ne postoji mogućnost čitanja poruka ili rukovanja funkcijama telefona bez otvaranja. Pored toga, pozivanje je moguće samo ukoliko je uređaj otvoren; mikrofon se nalazi sa donje strane. Otvaranjem telefona omogućavate prihvatanje poziva, nešto slično što se može videti i kod telefona sa kliznim mehanizmom.

Kada otvorite telefon ugledaćete dva okrugla zvučnika koji su pokriveni metalnom rešetkom i koji se skoro preklapaju što je moguće videti sa strane. Prisustvo stereo zvučnika omogućava reprodukciju numera u igrama, mp3 fajlove u režimu mirovanja budući da ovi zvučnici nemaju funkciju reprodukcije melodija zvona.

Zadnji deo gornje polovine poseduje metalnu ploču koja štiti ekran od mehaničkih efekata kada je uređaj otvoren, što je veoma dobar pristup kada su u pitanju funkcionalnost i dizajn u pitanju. Uopšteno govoreći, kombinacija različitih materijala je ono čime se Nokia u poslednje vreme bavi. Prisustvo pločice sa imenom dodaje dodatne poene ovom modelu.

Utisci

Jačina 64-tonskih polifonih melodija je dovoljna za gotovo svaku situaciju. Prijem signala je takođe veoma dobar i jednak je kvalitetu ostalih modela trenutne generacije. Vibracija je prosečne jačine i može da se oseti kada se telefon nalazi u džepu.

U kompaniji su odlučili da ne menjaju ništa i da telefon izađe sa uobičajenim rešenjima kada su u pitanju rešenja vezana za muzičke karakteristike (memorijska kartica, A2DP profil za Bluetooth, prepravljen medija plejer), upgrade-ovana kamera (u smislu rezolucije), koja i dalje isporučuje umerene performanse. Telefon poseduje poslednju i najbolju verziju S40 Feature Pack 2 platforme, kao i DRM 2.0 što možda nije baš privlačna karakteristika za svakoga.

Model Nokia 7373 se od svog prethodnika 7370 razlikuje samo po nekim detaljima. Glavni razlog dobre prodaje ovog modela koji dolazi iz prethodne serije je najverovatnije sledeći: relativno niska cena i izdavanje preređenog izdanja će ubrizgati novi život u njegovo postojanje. Neću vam govoriti koliko su za ovaj model važni prerađeni medija plejer, memorijska kartica i kamera. Nokia 7370 i Nokia 7373 svoje glavne adute imaju u dizajnu, dok je funkcionalnost u drugom planu. Prvi pokušaj da se prevlada ovaj trend i prekine kliše je Nokia 7390 – videćemo koliko će to dobro ispasti. Sve u svemu na tržištu se dešava veoma interesantna situacija – kada se „zastareli“ model nalazi na listi rivala svog nalsednika – proizvođač planira da iz prodaje povuče stariji model početkom 2007-me da bi izbegao moguću konfuziju.

Ostale kompanije mogu da ulože velike napore da ponude rešenja koja je biti uverljiva konkurencija modelu 7373 – faktor forme ovde čini jedinu razliku. Ali ukoliko gledamo samo na uređaje namenjene ženama koji su dostupni na tržištu, Samsung E500 bi mogao biti jedan od njih, mada i dalje ovi modeli ciljaju na različitu publiku. Kao rezultat ovoga, Nokia-ino najnovije rešenje je vrhunsko na tržištu po pitanju dizajna i funkcionalnosti.

Izvor: mobilnisvet.com

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 233
    Koliko clanova ima idealna porodica?