4 jesenje navike od kojih se lako gojimo

01.10.2013, 20:22
Ishrana - 4 jesenje navike od kojih se lako gojimo
Iako je leto većini omiljeno godišnje doba mnogi su se razveselili dolasku hladnijih jesenjih dana. Ali, niže temperature ne donose samo osveženje već i opasnost od nakupljanja kilograma. Kako bi vam pomogli u borbi protiv debljanja donosimo četiri skrivene navike kojih morate da se rešite.

TEŠKA HRANA

Hladni dani otvaraju apetit.

Sarmice, pasulj, raznorazne ukusne pite i torte samo su deo bogate jesenje trpeze koji nam u trenu može prikačiti i nekoliko kilograma.

Rešenje: Nema razloga da ne uživate u ukusnoj, nešto kaloričnijoj kuhinji, ali kao i u svemu ostalom treba biti umeren. Smanjite porcije, a što se tiče deserta, neka budu nešto lakši i s manje šećera.

SMANJENA AKTIVNOST

Tokom leta smo dosta aktivniji jer većinu vremena provodimo napolju.

Mnogi tada vreme koriste za šetnju, vožnju biciklom, trčanje, a dolaskom prvih kiša takve aktivnosti smanjeno upražnjavamo.

 

Rešenje: Fizičke aktivnosti "preselite" u zatvoren prostor.

HLADNIJE VREME = VEĆI APETIT

Ako ste pomislili da umišljate, znajte da je to zaista istina. Nije reč o PMS već o pravom pojačanom apetitu koji uz pad temperatura proporcionalno raste jer hrana je gorivo za organizam i na taj način ga greje.

Rešenje: Ne dozvolite da vam bude hladno. Oblačite se slojevito, poslepodne uz televizor se pokrijte ćebetom, a kada osetite glad između obroka grickajte lešnik, badem i koštunjavo voće.

ODEĆA PRIKRIVA NEDOSTATKE

Dokazano je kako žene tokom leta vode više brige o telu trudeći se tokom dve nedelje godišnjeg odmora da izgledaju najbolje.

Dolaskom jeseni nosimo komotniju odeću koja prekriva sve nedostatke pa se samim time polako zanemarujemo celulit, stomak, druge ženske probleme koji su nam tokom leta išli na živce.

Rešenje: Svako od nas kada se pogleda u ogledalo bez odeće pronađe neki nedostatak koj bi rado promenio. Ne čekajte iduću sezonu - odmah na posao malim, ali sigurnim koracima pokušajte da ostvarite zadani cilj.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 31
    Koliko clanova ima idealna porodica?