Zabavna pravila za skidanje kilograma

11.06.2008, 22:22
Fitness - Zabavna pravila za skidanje kilograma

Žvačite žvakaće gume, pijte puno vode, plešite po stanu, nemojte uvijek pojesti sve s tanjura i mogli biste izgubiti koji kilogram. Ne čini se teško, zabavno je, a i moglo bi vam malo pomoći da sredite liniju prije godišnjeg odmora.

Za dobar izgled nikad nije kasno. No kako mnogi mrze mukotrpne dijete i iscrpljujuće vježbanje, donosimo vam neke malo lakše i zabavnije načine pomoću kojih možete izgubiti kilograme.

Dok kuhate žvačite žvakaću

Da biste odoljeli napasti kušanja hrane dok spremate večeru, u usta stavite žvakaću. Svaki put kada budete nešto htjeli isprobati morat ćete je izvaditi iz usta, pa ćete tako najbolje vidjeti koliko ustvari pojedete dok kuhate.

Pijte često

Pri tome ne mislimo da voda može ublažiti glad. No voda održava metabolizam i ubrzava ga. Dijeta prije ljeta bi stoga trebala sadržavati puno niskokaloričnih pića poput vode, biljnog čaja, zelenog čaja i kave. Ipak, kada je kava u pitanju, ograničite njezin unos na dvije dnevno.

Jedite grožđice i sagorite više kalorija

Želite da vas nešto brzo podigne prije vježbanja? Pojedite grožđice. Izvrsna su hrana prilikom vježbanja, a i mnogo pristupačnija nego neka energetska pića i hrana. Dodajte ih u salatu, žitarice, a ako ih želite peći s nečim, dobro ih je namakati 15 minuta u vodi kako se ne bi isušile.

Plešite dok se oblačite

Male stvari koje radite tijekom dana mogu bitno utjecati na gubitak težine. Dodajte malo plesa svojoj dnevnoj rutini i sagorite više kalorija.

Nemojte pojesti sve s tanjura

Pojedite samo 75 posto onoga što ste stavili na tanjur. Iako vam se čini kao neznatna količina, i najmanje promjene mogu utjecati na vaše kilograme. Radije se naučite ostavljati kalorije na tanjuru, nego pod izgovorom 'da se hrana ne bi bacila' trpati sve u sebe.

Preskočite drugi koktel

Dok pijete alkohol vaš metabolizam se usporava, pa nakon prvog koktela popijte čašu hladne vode kako biste ga ubrzali.

Odradite svojih 10 tisuća koraka dnevno

Tajna dobre linije je i u hodanju. Potrudite se hodati što je više moguće, a idealno bi bilo kada bi se broj koraka vrtio oko 10 tisuća.

Jedite zdrave masnoće

Hrana koja sadrži zdrave masnoće poput, ribe, oraha, lješnjaka čokolade, pomoći će vam da utažite glad, a neće doprinijeti rastu neestetskog trbuha.

Napravite pizzu s manje sira

Da biste smanjili svoju težinu, morate u organizam dnevno unijeti barem 100 kalorija manje svaki dan, te napraviti dvije tisuće koraka više. Male promjene, poput manje sira na pizzi, pridonijet će tome. Dakle, odgovor leži u više kretanja i manje kalorija.

Jedite vlakna cijeli dan

Kad vas uhvati glad, pokušajte je utažiti hranom bogatom vlaknima poput voća, povrća, graha i cjelovitih žitarica, koja ima malo kalorija i daje osjećaj sitosti. Hrana bogata vlaknima osigurava organizmu važne vitamine, minerale i biljne esencije. Dakle, umjesto kruha i tjestenine, pojedite porciju cjelovitih žitarica ili šaku orašastih plodova.

Odustanite od teretane i vježbajte vani

Znojenje u teretani možda je bilo zabavno prije. No s toplijim danima, ali i pokojom godinom više vježbanje vani postaje puno primamljivije. Trčanje u predvečerje, šetanje, rolanje ili vožnja biciklom izvrsni su načini nabijanja kondicije, ali i sagorijevanja kalorija.

Naučite se nositi s emocijama

Mnogi ljudi nataloženu tugu utapaju u hrani, grickalicama, piću. Da biste mogli zadržati liniju i zdravlje, jako je važno prvo riješiti emocionalni problem koji stoji iza prejedanja.

Jedite krumpire

Počnite jesti ovo zdravo povrće za koje se inače vjeruje da nije tako zdravo. Kuhani ili pečeni, bogati škrobom i vlaknima, krumpiri vam mogu pomoći da izgubite kilograme.

Izvor: svevesti.com

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 290
    Koliko clanova ima idealna porodica?