Festival italijanskog filma

20.11.2006, 18:08
Film - Festival italijanskog filma
Od 25. - 29. novembra u Domu omladine Beograda i bioskopu Tuckwood, u saradji sa italijanskim kulturnim centrom održaće se Festival italijanskog filma.

U okviru festivala beogradskoj publici biće predstavljena italijanska filmska produkcija novijeg datuma, ali i nekoliko filmskih klasika.

Između ostalih, biće prikazano i ostvarenje Emanuela Krialezija "Zlatna kapija" (Nuovomondo) koji je na ovogodišnjem festivalu u Veneciji bio u trci za Zlatnog lava.

Radnja filma "Zlatna kapija" odigrava se na Siciliji i govori o grupi meštana zavedenih slatkim obećanjima o boljem životu koji ih čeka pred kapijama novog sveta u Americi.

Glavne uloge tumače Šarlot Ginzburg i Vičenco Amato. Režiser Krialezi je inače 2002. za svoj film "Respiro" dobio Gran Pri kritike na Festivalu u Kanu.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 25. novembar u 19 časova kada će, u prisustvu reditelja Antonija Kapuana biti prikazano njegovo prošlogodišnje ostvarenje "Mariov rat" (La guerra di Mario).

Gosti festivala biće još i reditelj Frančesko Maseli koji će se beogradskoj publici u nedelju, 26. novembra, predstaviti filmom "Otvoreno pismo večernjim novinama" (Lettera aperta a un giornale della sera), kao i Frančesko Điraldi, reditelj dokumentaraca "La frontiera" i "La giacca verde" , koji su na programu 27. novembra, odnosno 28. novembra u 19 časova.
Izvor: B92

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 170
    Koliko clanova ima idealna porodica?