Komedija o Hitleru

04.01.2007, 06:32
Film - Komedija o Hitleru

Očekuje se da bi komedija "Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler ", čija je premijera zakazana za kraj januara, mogla da otvori potpuno novo polje u Nemačkoj i novi pogled na nacističku prošlost.

U pitanju je prva komedija urađena u potpunosti u nemačkoj produkciji u kojoj se ismeva bivši nacistički vođa, koji je prikazan kao čovek čiji je razum pomućen lekovima, koji se igra sa bojnim brodićima u kadi i oblači i svog psa u naci uniformu.

Režiser Dani Levi (Dani Levy) je izjavio da je cilj ovog filma da objasni kako je bilo moguće da su Nemci pratili Hitlera.

Levi, Jevrejin rođen u Švajcarskoj koji živi u Berlinu, rekao je za agenciju Associated Press: "Osećao sam da moram ovo da uradim drugačijim žanrom, da to uradim tako da budem slobodan da preterujem kroz komediju", i dodao "Mislim da je važno da sami stvaramo nove slike, uključujući i one o holokaustu i nacizmu, a ne samo da odradimo stare, realistične slike, zato što smatram da nas to čini lenjim i smorenim, i da ništa iz toga ne naučimo".

Priča filma "Mein Fuehrer" počinje decembra 1944. Berlin je u ruševinama a Hitler je previše depresivan da održi dugo očekivani govor kojim bi ohrabrio svoj narod. Njegov ministar propagande Jozef Gebels potražio je pomoć glumca Jevrejina, koga je doveo iz koncentracionog logora, kako bi podučavao Hitlera.

Izvor: b92.net

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 249
    Koliko clanova ima idealna porodica?