Pratite decu na „Fejsbuku“

08.10.2010, 21:20
Adolescenti - Pratite decu na „Fejsbuku“
Biti "Fejsbuk" prijatelj svom detetu ili ne veliko je pitanje s kojim se suočavaju roditelji tinejdžera koji imaju profil na ovoj društvenoj mreži.
Prema istraživanju agencije „Nilsen", tri četvrtine ispitanih roditelja reklo je da su prijatelji svojoj deci na "Fejsbuku", mreži koja ima više od pola milijarde aktivnih korisnika. Trećina ispitanih, s druge strane, rekla je da je zabrinuta jer ne može da vidi sve što njihova deca rade dok su na internetu. Možda su ti roditelji zabrinuti sa razlogom, jer gotovo 30 odsto tinejdžera kaže da bi, da mogu, skinuli roditelje sa spiska prijatelja.


Redžina Luis, savetnica u onlajn kompaniji AOL, kaže da je "Fejsbuk" osnovno pitanje roditeljstva, barem u njenim razgovorima sa roditeljima i dodaje da je to stvarnost modernog roditeljstva.


Istraživanja pokazuju da je prosečan broj prijatelja koji tinejdžeri imaju na "Fejsbuku" oko 130, ali kod nekih taj broj je i tri puta veći.


- Učinilo mi se da je procenat roditelja koji su prijatelji svojoj deci upadljivo veliki. Veći je od 70 odsto - rekla je Redžina Luis.


Prema njenim rečima, svako dete dva puta češće želi da izbriše sa liste prijatelja majku, a ne oca. A neka deca nisu mogla čak ni da se odluče.


U 41 odsto slučajeva, u kući postoji pravilo da dete na "Fejsbuk" sme samo ukoliko prihvati takozvani frend rikvest svojih roditelja. Bili prijatelji ili ne, Luis smatra da je dužnost roditelja da na neki način prati šta njihovo dete radi na internetu.

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 238
    Koliko clanova ima idealna porodica?