Bračni par ode u IKEU i kupi ormar. Potom muž ode na posao, a žena odluči da sama složi ormar, da ga obraduje. Rečeno-učinjeno! Kad je ormar bio gotov, žena ga ponosno pogleda sa svih strana, a u tom času prođe ulicom tramvaj. Kako je stan bio na prvom spratu u staroj kući, od vibracija se vrata ormara sama otvore....
"Hm, moram bolje da učvrstim sve šrafove", pomisli žena i da se na posao. Kad je završila, stane pred ormar - lepši nego ikada - kad opet prođe tramvaj i vrata ormara se opet uz škripu otvore.
"Uhhhhhh!" vikne žena i stegne sve šrafove do kraja i više od toga!
"Probaj sad da se otvoriš" drekne ona na ormar. Prođe još jedan tramvaj i "hop!" vrata se opet otvore! Žena, sva uzbuđena i jako ljuta nazove IKEA-u.
"Sramota! Kakav ste nam to ormar prodali!".... objasni ona sve.
Servis u IKEI odluči pomoći i pošalju jednog stručnjaka. Pola sata kasnije on stigne - u radnoj odjeći, s natpisom IKEA na grudima.
"Gde je ormar?" upita ženu. "Vi ste ga sastavili?" nastavi, tonom koji je jasno govori šta misli o ženama - majstorima u kući. Pregleda sve šrafove, šarke, vrata ..., stane na sred sobe, pokaže na ormar i reče: "Evo!". U tom, ulicom prođe tramvaj i "škrip!" - vrata ormara se opet otvore!
"Neverovatno!" kaže majstor! "to još nikada nisam video!". Baci se na posao i sve jako dobro proveri i učvrsti. Opet prođe još jedan tramvaj i vrata se još jednom sama otvore!
"Pa ovo je neviđeno!" kaže majstor iz IKEA-e.
"Znate šta, gospođo - ja ću ući u ormar, zatvoriti vrata i videti kad se vrata počnu otvarati gde je zapravo problem!". Tako i uradi...
U međuvremenu, muž se vraća kući sa posla.
"Oh - složila si ormar, draga!" kaže muž, ode do njega i otvori vrata... IKEA majstor stisnut u ormaru bledo ga pogleda i reče: "Gospodine, vi mi nikada nećete poverovati, ali ja ovde samo čekam tramvaj..."