Datum unosa: Subota 22.05.2010, 13:07, Naslov:
Uvek su mi bile cudne ove opste pomame za nekim stvarima. Knjigu nisam citala tako da bas nisam najadekvatnija da sudim, ali ako izaziva potrebu za menjanjem koncepcije sopstvenih misli i ponasanja, to znaci da zbog knjige postajete nesto sto u stvari niste!? Mozda gresim, ali sva osecanja su za ljude sa nekom potrebom i dobra i losa, i pozitivne i negativne misli, ne mozemo da ih ignorisemo, to smo ipak mi i ne treba da izgubimo to svoje ja. Covek koji je uvek raspolozen, uvek nasmejan, sa svima dobar i sa svima se slaze je covek po meni pomalo cinik e sada pitanje je da li zavarava sebe ili druge ali po njega je losije ovo prvo.
Htela sam da pitam zveku sta je mislila pod time da ne moze svako da cita ovu knjigu vec mora da je dozove? Da li to da covek svojim losim mislima koje ga more prizove ovu knjigu pa u njoj nadje olaksanje, "spasenje", nacin resenja problema? Ili da samo covek koji dobro i pozitivno razmislja moze da prizove ovu pozitivnu knjigu u svoj zivot, pritom mu u tom slucaju ta knjiga nije ni potrebna jer vec je na pravom putu zivljenja?
Htela sam da pitam zveku sta je mislila pod time da ne moze svako da cita ovu knjigu vec mora da je dozove? Da li to da covek svojim losim mislima koje ga more prizove ovu knjigu pa u njoj nadje olaksanje, "spasenje", nacin resenja problema? Ili da samo covek koji dobro i pozitivno razmislja moze da prizove ovu pozitivnu knjigu u svoj zivot, pritom mu u tom slucaju ta knjiga nije ni potrebna jer vec je na pravom putu zivljenja?