Datum unosa: Utorak 13.01.2009, 22:50, Naslov:
Opet se javljam iz druge perspektive
moji roditelji mi nikad nisu davali neki dzeparac, to je uvek bilo nesto malo i uvek se znalo tacno koliko i tacno za sta. To je s jedne strane bilo dobro jer su uvek imali tacan uvid u to na sta trosim novac i bili su uvek tu da me usmere kako da trosim novac, ali nije bilo dobro u smislu da kad sam se nasla u ulozi domacice i kad sam trebala da ekonomisem novcem iz domacinstva bilo je svega
mislim, nisam imala blage veze koliko se zapravo trosi na hranu, koliko mogu da budu veliki neocekivani izdaci, koliko mi treba za neke razne sitnice...trebalo mi je vremena dok sam uskladila prihode i rashode
tako da, moje je misljenje da deci treba davati dzeparac mesecno ili dvonedljeno, tako da se uce da rasporedjuju novac pa ako treba i da pristede od svog dzeparca za nesto ekstra sto hoce sebi da priuste. Ako im dajemo novac svaki dan i to samo koliko da gricnu nesto, nece imati nikakve veze kako se upravlja novcem, kako se stedi, kako moras da izdrzis nekad i bez novca ako ga prebrzo potrosis...