Datum unosa: Cetvrtak 25.06.2009, 13:16, Naslov:
Necu "pljuvati" po ovom metodu, kao sto rece Bamby, i mozda ce neko reci da nemam moralno pravo da diskutujem na ovu temu, jer jos uvek nemam svoju decu, ali misljenje cu svakako izneti, jer me je ova tema zainteresovala.
Bez namere da se bilo ko uvredi ili nadje prozvan, ali... Moje misljenje...
OVO JE TAKVA BUDALASTINA!!!
Mislim na sam nacin utvrdjivanja pola deteta i na moralnost i savest onih koji se time bave i na zdravorazumsko razmisljanje onih koji kalkulisu kad u zivotu treba da im se dogodi najlepsa moguca situacija - da postanu roditelji.
Ne znam kako drugi zive, ni kako su vaspitani, ali mogu da govorim u svoje ime i ime ljudi iz mog okruzenja. Ako Bog da jednog dana cu postati majka i jedino sto ce biti vazno je da ta deca budu ziva rodjena i da budu zdrava. I rodicu ih, ako Bog da, onoliko koliko covek kojeg volim i ja budemo zeleli, bez obzira kog pola da su i bez obzira da li ce biti "prvo, pa musko" ili ne.
Razumem da su ljudi razlicitih verovanja, obrazovanja, da zive u razlicitim sredinama i da su izlozeni razlicitim uticajima. Ali, kakav je to otac koji je u zacecu ucestvovao podjednako kao i majka i koji ce "kriviti" (dize mi se kosa na glavi od ove reci) majku sto je rodila "pogresno dete"? Po mom misljenju, takav covek nije ni zasluzio da ga neko zove ocem. A, jos su mi cudnije i same zene koje prihvataju takvo nasledje i same se postave u ulogu "krivca".
Ne mogu sa ovim da se pomirim i ne mogu ovo da prihvatim kao pametno i razumno razmisljanje.
I sto je bitno - ne poznajem nikoga ko razmislja na ovaj nacin!!!
Necu ni da spominjem to da smo svi ucili, barem u skoli, kako dolazi do zaceca, kako se fetus razvija i formira ljudsko bice.
Da li Zlatna Roda misli da je Bog? Da li je na sebe preuzela ulogu stvoritelja?
Da li zaista veruje u to sto radi?
Kako je nije sramota? Iako to nije moj manir, bicu toliko drska da i to pitam.
Trenutno ne komentarisem nacin, formulu ili sta god da je ovo (jer mi, obicni smrtnici, nismo dostojni znati drevnu jevrejsku tajnu) nego govorim o tome da se na ovaj nacin nikome ne pomaze. U rangu je onoga sto rade vracare, gatare i slicni.
Gde je na sajtu adresa, telefon, ime odgovornog lica i svi ostali podaci koje MORA objaviti? Zasto je jedino u funkciji E-mail adresa? Da li postoji neki razlog sto svi zainteresovani ustvari ne mogu da je nadju?
Slucajno imam privatnu firmu. Svoje usluge reklamiramo u novinama, na radiju, imali smo reklamu na TV, imamo i website. U svakoj reklami sadrzani su podaci koje sam navela. Da nisu delovali bi kao prevaranti, a ne kao ozbiljna firma.
A, tek uticaj na visinu deteta?! Ne verujem sta citam. Sta tu dete treba da pije, jede ili radi?
Sa tudjom mukom se ne valja igrati!!! Moji prijatelji, cije je dete imalo problem sa visinom, dobro znaju sta je muka. Kao i svi mi koji smo im pomagali godinama na sve moguce nacine i iz inostranstva donosili hormon rasta koji je dete moralo da prima. Ne pomazu tu nikakve vradzbine.
Ne zelim nikoga da vredjam. Ni Zlatnu Rodu, ni ljude koji veruju u ovo. Samo iznosim svoje misljenje, kao sto to svi ovde imaju pravo. Izvinjavam se na preopsirnosti, ali kao sto ste naslutili citajuci ove redove, prilicno sam izrevoltirana.
Ako ovo nekome sluzi za razbribrigu, kao sto i horoskop procitamo u dnevnim novinama, onda nemam nista protiv. Ali, problem je sto se ovo shvata ozbiljno.
Ako se neko nasao uvredjen, izvinjavam se. Nije mi to bila namera.
Podrzavam slobodu misljenja i govora. Podrzavam slobodu razlicitosti.
Imala sam potrebu da ovo napisem.