Datum unosa: Ponedeljak 23.07.2007, 23:20, Naslov:
Darstellerina ne kapiram zasto si toliko ljuta i besna na mene samo zato sto vodim racuna o svojim psima???Ne moras se toliko braniti,sve je ok,smiri se.
Pre svega tema je o vezbanju a ne o psima.
:cool: Ali posto si bas zainteresovana na tu temu reci cu ti da komentarises bas kao covek koji nema nimalo iskustva ni dodira sa zivotinjama u ovom slucaju sa psima.Nazalost kad nesto ne razumes i ne znas onda se toga i bojis.Tako je to.
Moj savet ti je da ,posto si rekla da imas problema sa linijom,ne odustajes tako lako u zivotu od sebe i svog vezbanja ni zbog cega a pogotovo ne zbog pasa koji su toliko plemenite i umilne zivotinje.Samo treba znati sa njima i ne bojati ih se.Najgore sto mozes da uradis je da zgrabis svoje dete i histerises jer se pas isto uplasi od tebe a i tvoje dete ce se vremenom nauciti isto bojati pasa.Samo smireno i moras znati da ti imas autoritet nad psom a ne da bezis od njega.Psi napadaju samo kad im nema drugog izlaza za spas ,kada su ugrozeni.Ja sam imala kontakt sa mnogim vrstama i dogama i ocarima i nijedan me nikada nije napao jer je osetio moju ljubav i da nemam strah.Jednostavno .
Iz tvog posta imam utisak kao da zivis negde gde psi ubice slobodno trce i haraju ulicama i parkovima ,ubijaju decu i slicne gluposti.Bas ga preuvelicavas,to samo pokazuje tvoju ne zainteresovanost za pse tj. zivot oko tebe,jer i psi su ziva bica.Ne znam u kom gradu ti zivis ali u mom gradu ,na keju postoji deo trave koji sluzi za istrcavanje pasa.Ja ih tamo pustim da trckaju noseci brnjice sa svim potrebnim vakcinama i dresurom,ali i pored toga cesto su mi se desavale situacije kada su ljudi pustali svoju decu da maze moje pse i da kontaktiraju sa njima i zamisli nije se nista ruzno desilo! Deca se smeju i oslobadjaju od straha.Mada dosta puta vidim da ljudi koji su vec u zrelim godinama beze od pasa i zgadjeno gledaju sa uzasom u ocima.Takvim ljudima je potrebna pomoc jer ne kaze se dzabe da ko ne voli pse ,ne voli ni ljude!
Inace sa iskustvom mogu da ti kazem da psi bas nalaze draz u tockovima i vole da laju i trce za ljudima koji voze bicikle,motore i sl.To je normalna stvar i to treba da znas ,da se ne uplasis opet kada te povija pas u toku voznje biciklom,treba to da shvatis kao igru i kao akt u kome se oni prave vazni i bitni jer kao vijaju tocak,a ne tebe. :cool:
A to sto ljudi zive u i pristaju da svoju decu odgajaju u uzarenim gradovima to je vec njihov izbor i sasvim druga tema,ne bezeci samo od neodgovornih vlasnika pasa vec i mnogih drugih stvari.Po mom misljenju deca treba veci deo svog detinjstva da provedu u prirodi i da uz nju odrastaju a ne u prljavim gradovima,jer slozices se da i pseca kaka u koju se dete umaze nije nista naspram nekog sprica,kese sa lepkom ili neceg crknutog na suncu.Cega su parkovi takodje puni.
Jedan savet obzirom da je zivot po tebi ocito lepsi i laksi onima koji imaju pse:
probaj i ti da nabavis nekog slatkog psica da ti prvi drustvo u parku na treningu pa ces uzivati jos vise sa svojim detetom.