Datum unosa: Sreda 31.10.2007, 19:57, Naslov:
Maculce, to mi odrasli mislimo da nije dijeta
, ali kad dete gleda drugu decu kad na nekom skupu piju koka kolu, a ono mora limunadu, isto i sa fast food i cipsevima, znaci sve sto je nepozeljno , nepreporucljivo, zameniti zdravim produktima, deci izgleda kao dijeta.
Za ilustraciju: Kad su mu ponudili cips, na nekom rodjendanu, rekao je -Nesmem to je przeno i masno, mama kaze da nije zdravo.
Neki se odrasli nasalio posle ovakve njegove izjave i pitao ga -da ti nisi na dijeti, a moj sin mu je ozbiljno odgovorio-Ja nisam, ali moja mama jeste
Evo gledam brokulu i smejem se, kad god spremam bareno povrce(posebno brokule), moram izmisljati kojekakve izgovore zasto bas to danas jedemo, a ne nesto lepse (picu ili makarone).Ili se neko nakasljao, ili neko ima pismeni ili sve tako zbog pamcenja, zbog noktiju, zbog opadanja kose, zbog modrica da bi brze prosle i slicno. Ja u stvari ne lazem decu, istina je da neki vitamini i minerali u vocu i povrcu, pospesuju rast kose, noktiju,i uticu na rast i razvoj uopste, ali jako je tesko naterati decu da jedu nesto sto nije lepo upakovano u celofan ili sto se ne reklamira na TV.