Eeee, mi smo sto godina birali ime za dete... DakleM... ostanem ja trudna, i posle onog "kriticnog" perioda u trudnoci, a kada je trba pocela da se nazire, krenemo mi da razmisljamo (do tad se nismo dogovarali uopste o tome). Tako se mi dogovorimo da dajemo par dana jedno drugom da smislimo ime. Ja biram za devojcicu, mm za decaka. I tako mi mozgamo danima, svako pravi listu imena koja im se dopadaju, sve krijuci od onog drugog.
Ja sirota nisam mogla nikako da skratim listu (btw, nekih 15 imena, sad da me pitate, ne bih nikad dala nijedno od tih imena detetu
) Mm zapeo kod tri imena (naspram mene, on je genijalac). Uhvati se covek za glavu kada je video moju listu, par njih precrta, jer mu se apsolutno ne svidjaju. Inace, mi smo dodatno morali mozgati za ime, da bi se slagalo sa prezimenom (imamo madjarsko prezime, ali nismo zeleli dati detetu madjarsko ime). I sad, ostadose Suncica, Miona, Anna (s dva n... moja filozofija hahaha) i Jasmina. Mm za decaka izabrao Marko. I tako mi pocnemo praviti face za imena onog drugog. Ja pofantaziram, jer imam tri Marka u blizoj familiji, i jos cetvoricu poznajemo. Mm pofantazira, jer su imena koja sam odabrala katastrofa katastrofe. U medjuvremenu nas kolektivno nazivcira mog muza ocuh, koji nam je, deset dana pre porodjaja uvalio kalendar sa pravoslavim crkvenim imenima (koliko su pravoslavna ne bih ulazila u to.... ime Masinka, ubijte me je ime koje je nastalo posle drugog svetskog rata, kada su ljudi bili pod utiskom). Ja tu podivljam, kazem da ce biti Jasmina, pocne ocuh da filozofira kako je to muslimansko ime (inace, imena nismo birali po toj liniji, nego jednostavno ona koja nam se dopadaju kako zvuce), muz se uspanici jer sem Marka nema drugo ime za decaka.
I na kraju, kada su meni pripremni bolovi poceli, nekih par dana pre porodjaja, izmedju dva huktanja se rasplacem kako nase dete nece ni ime imati
I mom muzu sine ideja da on da devojcici ime, ja decaku... mozda smislimo nesto. Posto je meni termin bio 12.2., a blizu Danu zaljubljenih ( kada me je zaprosio), on kao iz topa rece "Valentina!"
Jeste da sam se porodila 18 dana pre termina... al' ime mi se svidelo odmah. Sad gledam svoju devojcicu i ne mogu da je zamislim ni sa jednim drugim imenom!
Ja odabrah za decaka ime Aleksandar (sta da radim, volimo duga imena
). Ako budem imala jos jedno dete, musko ime ostaje u opticaju, a zensko... ma, opet ce birati tatica! On ne gresi u izboru