Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 15:32, Naslov:
<strong>Citat:</strong><div class="citat">tara:U odjeci skejtera ili revjera poistovjetis se s pravcem kojeg nekako simboliziras, a usput sakrijes sva licna obiljezja, od oblina dalje.
Sve vise sam uvjerena da su to tihi buntovnici, zapravo odraz otudjenosti u roditeljskom domu.
U svakoj generaciji je bilo buntovnika, omladine i dece koja je t.r. gradila neki svoj stil i stav prema zivotu koji se u velikoj meri razlikovao od stava njihovih roditelja. U filmovima Dzems Dina, pa Hipi pokret, pa Raperi, pa svi ovi zadnji. Svako od njih je pokusavao da se odupre pakovanju u stereotipe, na svoj nacin. Svi su zeleli da pokazu preko svoje gaderobe i ponasanja, da zele razmisljati svojom glavom, da zele biti drugaciji-svoji. Nemogu reci da mi se dopada, ali ih mogu razumeti. Osim sto mi nekulturan nacin ophodjenja smeta(ali to smatram propustom domaceg vaspitanja i vaspitanja u skoli), sve drugo se pokazalo kao prolazno.
Cerka moje prijateljice je bila metalka, oblacila se u crno, odrpanih zelenih pantalona, crnih ociju i lanaca sa svih strana. Nasuprot izgledu,zavrsila je srednju skolu medju najboljom decom, upisala jezicni fakultet. Sad je cetvrta godina na fakultetu, prosek joj je zavidan, recitost neverovatna,(govori 6 jezika) a garderoba joj se polako pripitomila(obukla je cak i suknju-jest dugacku, ali suknju
).
Kad sam je jednom davno pitala zasto se tako oblaci, jednostavno je odgovorila: Nemam para da bi se oblacila kao Barbike u skoli, a ovo je nacin da se zastitis i njihovog praznoglavog uticaja, jednostavno te ostave na miru.
Nemojte suditi po garderobi, vec po tome sta imaju da nam kazu preko garderobe.
------------------------------------
Po meni zenstvenost je refleksija zenskog sharma (kako se zena oseca u kozi zene) na ostale ljude.