Datum unosa: Nedelja 11.11.2007, 02:26, Naslov:
Stvari se polako okreću. Ranije me je sin pratio u stopu i non-stop tražio pažnju, a sad sam ja krenula za njim jer ga podsećam da bi se još mogao igrati sa mnom.
Puno sam se igrala sa njim, razne su to bile faze, od igranja sa igračkama (autići, figurice domaćih i divljih životinja, izuzetno duga "dinosaurus" faza, razne vojske i junaci, čitanje, gledanje crtaća, boravak u prirodi i sportski ili šetnje...). U kući se naviše zanimao za aparate, pa je uvek imao priliku da nešto usisa, umuti mikserom i sl. Važno da zvrnda:
Puno puta se vrteo i vrti još uvek sa mnom u kuhinji. Mesio je jedno vreme, ali najviše najviše voli da uključi vodu da ključa, pa da uz pomoć aspiratora kao doziva kišu i tako doprinese kruženju vode u prirodi.
To ga još nije prošlo, ali srećom zna da to sme samo kad sam ja tu...
Školsko doba donelo je i drugu vrstu aktivnosti, domaće zadatke. Podstičem ga da bude što samostalniji, ali obavezno sve zajednički proverimo i pregledamo.
Ti zajednički trenuci u najranijem dobu imaju dubok uticaj na decu, tu se formira bliskost i poverenje u roditelje što vodi njihovoj kasnijoj ličnoj sigurnosti u životu.