Datum unosa: Ponedeljak 22.09.2008, 14:18, Naslov:
Moram da otvorim ovu temu ponovo, posto sam bas u fazi kad bebac jede i neku drugu hranu osim sto sisa...
Svako od roditelja iz okruzenja mi je delio druge savete, usvajala sam ono sto mi se cinilo najispravnije i logicnije, naravno da sam od silne brige da bude najbolje i gresila... Komsinica koja ima devojcicu od tri godine i sina mesec dana starijeg od mog svojoj bebi daje sve da jede, bas sve i njen komentar na moje dileme je taj da sa drugim detetom nemas dilema (moja pretpostavka ni vremena), pa to sve ide "lakse" i drugacije...
Moj sin ima 8 meseci, jede bareno(iskljucivo) voce i povrce i polece belo meso, ponekad teletinu i junetinu - jako retko... Od povrca; kukuruz, tikvice, sargarepu, blitvu, spanac, krompir, belu zelen, pirinac, bundevu, gotove kasice za odredjeni uzrast, recimo Sunival - mislim da su izvrsne... Od voca; jabuku, krusku, kajsiju, breskvu, sljivu, bananu...
Pocela sam i zumance da mu dajem, prvo 1/8, pa 1/4, pa tako do celog, s tim da mu nekad prija nekad ne...
Karfiol ne voli, a ne volimo ga ni muz ni ja... Nisam od onih sto nece dati detetu ono sto sami ne jedu, karfiol je zdrav i mislila sam da je dobro da ga jede, muljala sam ga i sa onom klopom sto voli, ali nije proslo...
Jos jedan dokaz da ne moze se protiv razvijenog ukusa...
Vodu sam mu kuvala do prosle nedelje, sad mu dajem flasiranu... Rosu, ne znam sta mislite koja je najbolja voda?
E sad, mnogi roditelji su odavno svojoj deci poceli da daju keks i druge slatkise, kravlje mleko, paradajz, papriku???
Protiv slatkisa sam zasigurno, jedino slatko su pirincane pahuljice i slast iz voca, ali da li treba dati keks? Sta sa mlecnim proizvodima, hlebom, testeninom, do kada dete treba stititi od glutena????