Datum unosa: Ponedeljak 18.02.2008, 19:38, Naslov:
Prilazem vam sliku mini bambusa koji izgleda vrlo dekorativno, a i vrlo jednostavno se odrzava. Posto je posadjen u posudici, dovoljno je svaki dan dodati mu malo vode. Dugo ce vas veseliti pogled na njegove vjecno zelene listove.
Ma super izgleda,ali mene zanima da li on moze da se nabavi u saksiji sa zemljom.Da li bi uspevao ako ga jednostavno stavim u zemlju...Pozz za ljubitelje cveća.
Mozda bi uspeo u saksiji sa zemljom, ali bi ta zemlja morala da bude puna vode, pa bi posle nekog vremena ustajala i na kraju bi imala pored tropskog drveca i tropske insekte i gmizavce u stanu. Voda je ipak mnogo jednostavnije resenje.
____________________ The journey may be long, but the end is the beginning
Ja sam moje bambuse ipak posadila u zemlju. Ne zalivam svaki dan, mozda svaki drugi...
Jer, dok du bili u posudi sa vodom puštali su žile koje sam ja vremenom seckala. Posle izvesnog vremena sam ih ipak posadila u zemlju i evo, već pola godine su tu i ništa im ne fali.
Posto vec godinu ili dvije imam taj mini bambus, mogu reci da u posudici u kojoj raste nema zemlje, vec je rub saksije oblozen spuzvom (sundjerom), koji zadrzava vlagu, a ta je bambusu dovoljna za vegetaciju.
Imam jedan mali problem:
Dobila sam za 8 mart ljubicice medjutim cvetici su poceli da venu i ne znam sta da radim?
Da li bih smela da ih drzim u prozoru jer je jos uvek hladno i da li bi im smetala hladnoca?
____________________ kad nekog ludo zavolis i sve ti potone....
Joj dobila sam za 8. mart drvo zivota od mame i uz to cula pricu kako u njemu zivi neki otrovan pauk.....
Pa vec razmisljam da ga vratim jer se jako plasim paukova..ako neko nesto zna o tome molim vas javite mi da znam sta da radim sa njim...
____________________ "Hoæu da budem sreæna danas, a ne zauvek..."
Nemoj da bacas drvo zivota,ja ga imam u stanu vec duze vreme i stvarno je super.A sto se tice tih prica o paucima ja u to ne verujem........Zalivaj ga jednom nedeljno i drzi blizu prozora posto mu treba svetlosti.
ja obozavam cvece volim svo i u vazni i u saksiji i imam ga puno moj muz ima obicaj da kaze "zivimo ko u dzungli"okruzeni velikim palmama ali moj slobodan prostor dopunjavam cvecem.imam i drvo zivota i to prilicno dugo ali nikad nisam videla pauka u njemu,mada u nekom cvecu sam sretala malu paucinu ali to uglavnom kad unosim neko cvece iznapolja unutra tj.kad unosim cvece najesen unutra.
Ovo drvo zivota koje ja imam je staro 10 godina i dobila sam ga na poklon,sigurno mi ga ne bi poklonili ako stvarno postoje pauci.Mislim da su to samo price,eto nekome se to cvece nije svidelo i cisto da kaze nesto ruzno o njemu.
Posto sad pocinje lepse vreme, moj muz i ja planiramo da preuredimo terasu i da posadimo neko cvece da nam malo ulepsa prostor imate li neki predlog...?
____________________ The journey may be long, but the end is the beginning
Visece muskatle mogu jako lepo da deluju na terasi a ima ih u raznim bojama....
Ne traze puno vremena za odrzavanje a cvetaju preko cele godine...MOzda mozes njih da zasadis na terasi The Teacher.