Mudre izreke

Broj postova: 7
Reg. datum: 14.05.2012
Datum unosa: Ponedeljak 14.05.2012, 21:17, Naslov: ....
Odlicna misao!

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2676
Reg. datum: 02.09.2009
Datum unosa: Sreda 16.05.2012, 12:14, Naslov:
Ljubav je privremeno ludilo; ona eruptira poput vulkana i onda se povuče. A kada se povuče ti moraš doneti odluku. Moraš shvatiti da li se vaše korenje do te mere međusobno ispreplelo da ti je rastajanje potpuno nepojmljivo. Jer to je ljubav. Ljubav nije kad ostaneš bez daha, nije uzbuđenje, nije širenje večne strasti. To je zaljubljenost, što je dostupno svakoj budali. Ljubav je ono što preostane kada sagori zaljubljenost, istovremeno umetnost i srećna nezgoda. Oni koji istinski vole imaju korenje koje ispod zemlje raste prema drugoj osobi i kada sav lepi behar opadne sa njihovih grana shvate da su umesto dva, postali jedno drvo.

Blog

Datum unosa: Sreda 16.05.2012, 12:18, Naslov:
Većina svih ostalih lepih stvari u životu dolazi u parovima, tripletima, desetinama i hiljadama. Mnogo ruža, zvezda, zalazaka sunca, duga, braće i sestara, tetki i ujaka, ali je samo jedna majka na celom svetu.

Blog

Datum unosa: Sreda 16.05.2012, 12:20, Naslov:
Imati gde otići je – dom. Imati nekoga da volimo je – porodica. Imati oboje je – blagoslov.

Blog

Datum unosa: Ponedeljak 21.05.2012, 19:39, Naslov:
Nikada ti se ne podari želja, a da ti se istovremeno ne podari i moć da je ostvariš. Ali za to ćeš se morati potruditi.

Blog

Datum unosa: Subota 26.05.2012, 15:52, Naslov:
TRI JEDNOSTAVNA ŽIVOTNA PRAVILA:
1. Ako ne kreneš za onim što želiš, nikad to nećeš imati.
2. Ako ne pitaš, odgovor će uvek biti Ne.
3. Ako se ne pokreneš, uvek ćeš biti na istom mestu.

Blog

Datum unosa: Nedelja 27.05.2012, 19:26, Naslov:
Kada je sreća u pitanju, zbog nekog razloga uvek mislimo da se ona nalazi na nekom drugom mestu. Gotovo nikada ne shvatimo da nam je sreća na raspolaganju u svakom datom trenutku, bez obzira na to kako se osećamo. Ako to čak i shvatimo, time ne postajemo automatski srećni. Da bismo bili srećni, neophodan je spoj nekoliko preciznih faktora. Pre svega, treba da razumemo da sreća ne pada sa neba kao bingo pogodak, i da nije nagrada ili posledica naših akcija i postignuća. Isto tako, sreća nije u drugoj osobi. To nije materijalna stvar koju možemo da kupimo i posedujemo. Sreća je svesno iskustvo čiste preplavljujuće senzacije koja je plod direktnog kontakta sa srcem samog života. Obično, to iskustvo, ako se desi, traje vrlo kratko, jer retko kada održimo spoj svih šest neophodnih elemenata koji stvaraju pravu sreću više od trenutka. Ipak, samo jedan trenutak potpune sreće zna da ostavi takav blagotvoran utisak da ga se sećamo danima. Dobra vest je da to iskustvo zavisi isključivo od nas. Pitanje je samo da li razumemo principe koji vladaju srećom.

Blog

Datum unosa: Petak 01.06.2012, 14:52, Naslov:
Ne trudi se toliko da me izgubiš. Ja sam od onih što znaju sami kad treba da odu.

Moji osećaji su jasno definisani u ovom trenutku.
Srećna jesam, i konačno sam shvatila-prestalo je.
Ljubav, tuga, nemiri.
Ničega više nema između nas.

Znate šta je tužno?
Kad od najčistije i najveće ljubavi ne ostane ni obično, malo Zdravo.
I to ti opraštam.
Opraštam ti i što me ne spominješ nikome,
što ti moje ime više ne znači ništa,
što si našao nekog ko će te voleti kao ja.

I nemam pravo da ti zamerim!
Potpuno je svejedno hoćeš li me pozdraviti ili okrenuti glavu,
meni odavno nije stalo.
ALI ZNAM DA ĆEŠ SE TI KAJATI!

Blog

Moderator
Bambina - Zenski forum
Sarajevo
Broj postova: 3954
Reg. datum: 26.04.2009
Datum unosa: Sreda 13.06.2012, 17:12, Naslov:
Prestao sam bilo što odobravati ili kuditi. To bi značilo zauzeti pogrešan i smiješan stav prema životu. Nismo mi na svijetu zato da bismo se razmetali svojim moralnim predrasudama. Oscar Wilde

Blog

Moderator
Bambina - Zenski forum
Sarajevo
Datum unosa: Sreda 13.06.2012, 17:13, Naslov:
Žena je istinitija prema sebi nego muškarac, jer muškarac ide za onim što je naucio, a žena ide za onim što osjeca. Muškarac uvijek uradi ono što mora, a žena uvijek uradi ono što želi.

Jovan Ducic

Blog

Moderator
Bambina - Zenski forum
Sarajevo
Datum unosa: Sreda 13.06.2012, 17:14, Naslov:
"Samo je jedna stvar gora od ogovaranja – ne biti ogovaran" Oscar Wilde