Datum unosa: Cetvrtak 26.07.2007, 19:42, Naslov:
Ja sam tu pomalo selektivna, neki bivši su mi bili važni i u životu, pa tako i sad, u sećanjima. Kada se sećam njih, sećam se i sebe, a na sebe na mogu zaboraviti, zar ne? A u životu bude i lanjskih snegova, koji se naprosto zaborave...
Prvi muškarac sa kojim sam prespavala noć bio je Slovenac!
I to u Zagrebu!
Bilo je to neke davne godine, u vreme bratstva i jedinstva, a ja sam bila posvećena omladinka...
Na radnoj akciji "Sava" u Zagrebu igrala sam predstavu sa nekom omladinskom trupom. On je bio mladi pesnik i družio se sa mojim prijateljem. Bio je mnogo sladak, još onda je nosio iscepane farmerke i pokušavao da u razgovor ubaci mnogo nemačkih reči, valjda je to bilo onda moderno u Sloveniji...
Hteo je da me zaplaši Laibachom...
Ali nisam se dala. Pričali smo dugo u noć o svemu i svačemu, i pomalo se ljubili u jednom krevetu u akcijaškoj spavaoni. Onda smo zaspali obučeni. Kad je svanulo, ubila me sramota. Nisam tako zamišljala svoju prvu noć sa nekim muškim. Morala sam krenuti na put, a on je još spavao. On je prvi i poslednji od kojeg sam otišla tako što sam se izvukla iz postelje, bez pozdrava...
Dugo mi je bilo žao zbog toga, ali možda bi tako čarolija ove uspomene bila narušena nekim uobičajenim rastankom. Bolje je ovako...