Datum unosa: Nedelja 09.09.2007, 21:41, Naslov:
Citat:maza: ne znam zašto mi nema teksta ..al tema je jasna ..interesuju me montažne kuce
da li neko od vas ima iskustva sa njima, čula sam da se sada jako kvalitetno grade i da im je cijena prilično pristupačna, pa me interesuju vaša mišljenja??
Izgleda da su tvoje brige na jednoj od tvojih tema ipak nestale. Drago mi je mazo.
Ovako. Iskustva sa montaznim kucama bash nemam, ali nesto svejedno znam...
Posto ti parcela nije problem, pogledaj malo na Google, pod slike. Otkucaj Marles ili Jelovica pa ces uleteti direktno u njihove programe montaznih kuca. Mozes dobiti i besplatne prospekte, ako im se javis. Dakle prvo moras izabrati kucu, a onda morate napraviti osnovnu plocu. Ako zelite podrum, onda morate napraviti to sami (u tom slucaju se morate obavezno savetovati sa proizvođacem jer ce to uvaziti u svom nacrtu, u stvari mora ga prilagoditi ****), vazna je temeljna ploca na koju ce kasnije napraviti kucu, a ta ploca mora biti napravljena po velicini (kvadraturi) buduce kuce. Obicno ti kucu kasnije naprave u sedam do 14 dana. Svabe su jos brzi, jedan kat u jednom danu, no njihove kuce su jako skupe.
Izgradnja montaznih kuca je pametan izbor jer su te kuce mnogo bolje od klasickih (zidanih), narocito sto se materijala tice, jer je ekoloski. Mozes pogledati i na Svedski program, oni imaju izrazito lepe nacrte svojih kuca - probaj traziti pod "svedska kuca"...
Na Discoveryju imas poseban program Travel&Living - autdors/indors pa mozes i tamo pogledati, mozda dobijes koju dodatnu ideju za uredjenje interiera. I oni imaju svoju literaturu na netu.
Za druge proizvođace (osim Marlesa i Jelovice), po ex-yu ne znam, nadam se da ce ti ovo biti barem malo od koristi
Citat: DaRkDuDe: (u tom slucaju se morate obavezno savetovati sa proizvođacem jer ce to uvaziti u svom nacrtu, u stvari mora ga prilagoditi ****)
Bolje je da napravite ulaz u podrum sa vanjske strane kuce, jer ce biti svaka promena nacrta montazne kuce jako skupa. Svejedno se morate obavezno dogovoriti o tome sa proizvođacem jer ce se promeniti statika i dinamika, osim toga mora biti temeljna ploca jaca, a isto tako morate uzeti u obzir nosive zidove u podrumu koji moraju biti prilagodjeni nosivim zidovima same kuce.
To bi bilo ukratko sve, pozz :