Datum unosa: Petak 18.09.2009, 09:17, Naslov:
Koliko god da boli (a boli), ja sam vise za prirodni porodjaj ako bi se biralo. Bliznakinje sam rodila za otprilike 5 sati bez ikakvih olaksica protiv bolova i ponosna sam danas na sebe, jer se i ovako zene sve vise odlucuju za carski rez i kad nema potrebe, sto iskreno ne razumem. Verovatno je strah u pitanju...Oporavila sam se prilicno brzo, nisam mogla da ustanem isto vece, ali sam zato sutradan, bilo je tu i nekoliko kopci. Secam se zena u porodilistu koje su mi se cudile sto sam uopste htela prirodnim putem sa blizancima, takodje im je bilo neverovatna duzina porodjaja posto ni jedna nije bila ispod 10 sati sa jednim detetom. Drugi porodjaj sam dugo smisljala kako cu posto jacinu bolova nisam zaboravila, ali je ipak prevagnula moja zelja za prirodnim. Jos sam cula da bebe kada se rode prirodno imaju bolju vezu sa majkom i dosta manje stresa pri porodjaju, jer ga dozive - prirodno kako treba. To mi je prevagnulo pa sam moje luce odlucila da rodim u vodi (svakome bih preporucila), sasvim prirodno. Porodila sam se za 1,5h i jos uvek ne mogu da verujem kako je brzo islo. Nisam verovala babici kada mi je rekla da se napnem samo jos jednom i beba je tu...ma mogla sam da poletim...nikakvo usivanje, nista...muz posle sat vremena dovodi mi decu i svekrvu. Ja ustala da ih snimim kamerom kako ulaze svekrva me gleda zabezeknuta kaze mucajuci ''pa kako mozes da hodas, samo sto si se porodila''- a ja stvarno ko da sam dobila krila od srece, pogledam muza koji blista jos vise (ponosan na mene i bebicu) deca sva sretna sto mogu da ih zagrlim, uzmem u narucje, gnjavimo bebu...Jos je sve moglo ici i brze da sam bolje slusala babicu priznajem...Ovo je moje iskustvo i svim mama iskreno preporucujem prirodno, sem ako naravno nema nekih komplikacija...I jos nesto moja mama je najmladju sestru koja je bila okrenuta karlicno rodila potpuno prirodno...Carski rez je danas slicno nesto kako modni trend, tako bar ja mislim.