Razlika u godinama!

Vrsac
Broj postova: 742
Reg. datum: 25.01.2010
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 15:45, Naslov:
Ne znam zasto ne bi bio u redu? Sve je u glavi i u samom postavljanju medjuljudskih odnosa a ne u razlici u godinama. Moj tata sa mojim deckom pije kafu i igra igrice na kompu, po meni i jedan i drugi je trebalo da prerastu to ali ipak oni u tome uzivaju zajedno iako je moj decko tacno 25godina mladji od mog oca. Ne bi bilo u redu da tipa razmenjuju seksualne fantazije, ekonomske tajne ili nesto tako...to bi bilo izopaceno. Greska je ta sto ljudima kada se spomene ljubav sa nekim jazom u godinama, oni odmah pomisle da tu devojka trazi novac pa je sa starijim muskarcem, da stariji muskarac matora drtina ne moze da nadje nesto svojih godina pa zato juri klinke ili je usao u krizu srednjih godina, ili da je zena usla u krizu srednjih godina i ne moze da se nosi sa ozbiljnoscu ozbiljne veze pa juri mlade muskarce kojima moze da manipulise po svojoj meri i da bi se ona osecala bolje.... ima jos mnogo primera ali ti primeri nisu nikako LJUBAV i losi povodi za vezu i lose namere su prisutne i u vezama gde nema velike razlke u godinama. Smatram da prava ljubav nema uopste veze sa razlikom u godinama, pr moja babatetka se sa 16 godina udala za 10 godina starijeg muskarca i dan danas je sa njim u braku i ja za vecu i dugotrajniju ljubav ne znam, taj jaz se sto smo vise stariji se ni ne primecuje. Zena ima npr 40 a muskarac 50, nikakav problem ili obrnuto ali kada se samo pomisli da kada je ta devojcica imala 10 on je imao 20 onda nastaje to "cudno".
A i godine su precenjene ponekada, pogotovo kada je neki stariji covek ili zena obican prostak i sada ja treba te ljude da postujem i da se ustrucavam i osecam se inferiornije samo zato sto su stariji? Svasta... imala sam prilike da su mi se nabacivali ljudi koji imaju godina i kao moj otac, nikada im se nisam divila niti im se obracala sa postovanjem stavise smatrala sam ih napaljenim drtinama bez stila. Ali to je moj slucaj. A dobrih, lepih, pametnih muskaraca ima u svakom dobu pa tako i zena, ne znam zasto ne bi se dve osobe koje se veoma slazu zaljubile i ostavile po strani te godine koje u ljubavi gube postpuno znacaj....

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Moderator
Sanjakis - Zenski forum
Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 16:30, Naslov:
Ne bih se bas slozila sa nekim komentarima,ali naravno svako ima pravo na svoje misljenje...
Ne radi se tu samo o ljubavi,jer ne zivimo samo od ljubavi pa da to bude samo dovoljno da bi neka veza opstala(ili brak)...Ja licno nisam za prevelike razlike u godinama jer kad-tad ce doci do jaza...moj tata je od moje mame stariji 10 godina i sve je bilo extra i super do pre nekih par godina...jednostavno njega zanimaju neke druge stvari sad,a moja mama je tek dosla u njegov period od pre deset godina(ona 51,on 61)...krecu svadje,nerazumevanje...vole se oni i dalje,to stoji,ali nema onog sklopa kao sto je bio pre.Jednostavno se svi menjamo s godinama,a samim tim se menjaju i interesovanja i potrebe.

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 17:22, Naslov:
Mi ovde polemisemo o razlicitim pitanjima. Neke stvari mi se nikada ili jos uvek nisu desile, tako da u tim temama iznosim svoje misljenje tipa "sta ja mislim da bih uradila u takvoj situaciji". A, ako bi se slucajno nasla u takvoj situaciji uopste ne mora da znaci da bih tako i posltupila!!! O nekim temama iznosim misljenje zasnovano na iskustvu, a to je POTPUNO drugacije.
Smatram sebe vrlo kompetentnom za ovu temu. I mislim na relaciju stariji muskarac, mladja zena.
Razliku od 10-ak godina ne smatram drasticnom. Gledam to ovako... njoj 25, njemu 35.. niti je ona vise mala, on je u finim godinama. Ona 35, on 45.. ovo mi je skoro idealno za taj period zivota. Ona 55, on 65... pa rekla bih da bi i u ovom zivotnom periodu mogli lepo da se slazu.
Ona 25, on 50... kao sto rekoh ona vise nije mala, a danasnji muskarci i u 50-im izgledaju dobro, aktivni su i poslovno i socijalno... Verujete mi, ovakva veza u tim godinama moze biti prilicno uspesna i moze se zasnivati iskljucivo na ljubavi. A, onda ona napuni 45. Zena u tim godinama je jos uvek zena zmaj, ako me razumete. A, njemu je 70. On je poslao starac. Ljubomoran, nemocan starac.
Nisam htela da filozofiram, namerno sam plasticno objasnila ono sto mislim.
Uvek sam za ono "ljubav ne zna za godine" i sve mogu opravdati emocijama.
Ali, zivot je ustvari veoma praktican. I on nas cesto demantuje.

Blog

Wien
Broj postova: 4001
Reg. datum: 21.07.2009
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 18:48, Naslov:
Marijanice Ole

U potpunosti se slazem sa tobom!

Blog

Nis
Broj postova: 397
Reg. datum: 26.05.2010
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 19:23, Naslov:
Jekalina , vidis , kada ti se to sve desava uzivo , uopste nije cudno. Nikada u zivotu nisam imala momka koji je problizno slicnog godista kao ja . Jednostavno ne mogu to . Isto kao sto neko ne moze da zamisli da bude sa starijim , tako neko ne moze da bude sa mladjim ili istim godistem.
Sanjakis , problemi i nesuglasice u sustini uvek postoje , mnogo ce mi draze biti da to bude zbog razlike u godinama nego zbog nekih tezih stvari Osmeh
U glavnom , postovanje i prihvatanje je osnova dobre veze .
Vazno je da je ljudima lepo , da su srecni zajedno , a ako dodje do nesuglasica da znaju - kao odrasle i odgovorne osobe - to i da rese . Wub

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 21:05, Naslov:

Uh…Ja rekoh da necu da se mesham..Ne znam zashto je moj komentar
Pokrenuo ovu polemiku…
…Kada sam rekla da razlika od 3
Godine izmedju ochuha I dechka nije u redu,onda je to moje
Mishljnje,I nemam nameru da nekoga ubedjujem u isto Heheheh
To da li se oni slazu ili ne,to nema veze sa temom.
Razlika u godinama izmedju mog oca I dechka je preko 20 godina,
Pa se njih dvoje odlichno slazu..Drugo,ko je pominjao novac
Ili to da je devojka sponzorusha ako je sa starijim chovekom??
Rekoh da je LJUBAV MOGUCA,ali da se vremenom jaz u godinama
Oseti u vezi,shot je npr.Sanjakis odlichno objasnila,pa ne bih da
Ponavljam.. Jovanovic,uz duzno poshtovanje,nisam imala nameru
Da te na bilo koji nachin uvredim,izvini ako mozda jesam,zapravo
Bila sam jako blaga u iznoshenju svog mishljenja..
Meni su takve stvari chudne,mozda bash iz razloga shto tako
Neshto nisam dozivela,pa stoga bash I nisam kompetentna
Da govorim neshto na tu temu..Ali,recimo da je Marijana to odlicno
Objasnila kada je dala primer za devojku od 25 I choveka od 50 godina.
Na shta ta veza moze da lichi kada zena udje u 40-e,a on u 70-e.
Razmislite o tome.. Heheheh Isto vazi I za obrnut sluchaj,starija zena,a
Mladji mushkarac

Blog

Vrsac
Broj postova: 742
Reg. datum: 25.01.2010
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 21:22, Naslov:
Auf taj deo o sponzorusama se uospte nije odosio na tvoj post jekalina, vec sam razvezla pricu o celokupnoj temi. U svakom slucaju da ne bi doslo do nesporazuma daljih i polemisanja, slazem se sa sazetim i jasnim postom Marjane P.

Msn messenger

Blog

Beograd
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 21:29, Naslov:
Ne brini,skapirala sam Wink U pravu si,ljudi chesto tako pomisle kada je mladja devojka sa starijim chovekom,ali to nije sluchaj kod mene,jer znam 3 devojke koje su starijima od sebe,i to dosta i sve super funkcionishe,vole se i to..Samo,smatram da ce to kad tad puci..Ne znam,to je moje mishljenje..

Blog

Nis
Datum unosa: Cetvrtak 03.06.2010, 23:59, Naslov:
Ma ne brini se Jekalina Wink nisam se uvredila , daleko od toga . Samo kazem da kada se nadjes u toj situaciji sve sasvim normalno . I sve normalno fiunkcionise . Cak sta vise prelepo je , i da mogu jos sto puta da biram birala bih isto .
Poljubac Poljubac

Blog

Lausanne
Broj postova: 2556
Reg. datum: 04.06.2008
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:02, Naslov:
Ja da mogu da biram ponovo isto bih izabrala....Svako ima pravo na svoje misljenje...
Meni je predivno u braku,7 godina smo zajedno i verujte mi da jos nijednom nije
doslo do nesuglasica...Znaci funkcionisemo predobro...Vec sam napomenula da sve moje drugarice kazu mi kako mi zavide,kao u fazonu blago meni...
I stvarno sam srecna,i nemoze niko da komentarise nesto sto nikad nije doziveo
i osetio Osmeh Mir Mir Mir

Msn messenger

Blog

Beograd
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 11:01, Naslov:
Mina jako mi je drago zbog tebe i zelim ti da ceo zivot budete tako srecni.. Poljubac

Blog

Lausanne
Broj postova: 2556
Reg. datum: 04.06.2008
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 11:12, Naslov:
Hvala ti draga puno,i ja sma stvarno zadovoljna svojim zivotom...

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 11.06.2010
Datum unosa: Petak 11.06.2010, 19:03, Naslov:
Razlika u godinama uopste nije bitna. Imam decka koji je 13god stariji od mene (ja 23/on 36), i to nam uopste ne smeta jer nam se razlika u godinama nimalo ne primecuje, a nameravamo i da se uzmemo. Veoma se dobro razumemo i isto razmasljamo, a sto je najbitnije volimo se. A sto se tice njegovog ''usporavanja'' kad ostari to me uopstene brine jer znam da nece da se desi jer oboje zivimo veoma brzim zivotom i kad uspoorimo radicamo to istovremeno. Sve je to ROCK'N'ROLL Osmeh. A verovatno ce neko da pomisli da je bogat i da se sad pravim da ga volim, pa cisto da napomenem da nije bogat i da je upitanju cista prava rokerska ljubav. LJUBAV POBEDJUJE SVE

Blog

Nis
Datum unosa: Petak 11.06.2010, 20:22, Naslov:
rokerska ljubav Osmeh hihi , sweet.

Blog

K.M.
Broj postova: 24
Reg. datum: 16.05.2010
Datum unosa: Petak 11.06.2010, 22:18, Naslov:
Ja se samo ne slazem da zena bude starija od muskarca jer tu dolazi kasnije do problema...imam primer svoga brata,devojka je starije od njega 8 god,poceli su da se zabavljaju kada je on imao 18. i jos uvek su zajedno,ali on sada ima najbolje godine,a ona polako propada i puca i vec sada dolazi do problema,a zamislite tek kasnije.... Ljuta a sto se tice obrnute situacije,to mi je ok,samo da ne bude bas neka preterana razlika Mir

Blog

Novi Sad
Broj postova: 710
Reg. datum: 17.01.2010
Datum unosa: Petak 11.06.2010, 23:40, Naslov:
Msilim da to nema nikakve veze!
Ja i moj muz se odlicno slazemo...i voJimo.. Wub
A on je stariji od mene...11 godina...

Blog

Sarajevo
Broj postova: 695
Reg. datum: 18.04.2010
Datum unosa: Nedelja 20.06.2010, 02:15, Naslov:
+3-

Blog

Broj postova: 2676
Reg. datum: 02.09.2009
Datum unosa: Nedelja 20.06.2010, 02:17, Naslov:
E a zasto bas 3? Vrlo srecna

Blog

Sarajevo
Broj postova: 695
Reg. datum: 18.04.2010
Datum unosa: Nedelja 20.06.2010, 02:19, Naslov:
Pa to je moje misljenje,a svako ima drugacije...

Blog

Broj postova: 2676
Reg. datum: 02.09.2009
Datum unosa: Nedelja 20.06.2010, 02:20, Naslov:
po meni je ok i 5,6.. najvise do 10 godina.. mada to nista ne mora da znaci..

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu