Datum unosa: Utorak 14.08.2007, 01:00, Naslov:
"Samoća je put kojim sudbina želi čovjeka dovesti sebi samome" , Hermann Hesse
Ponekad više volim biti okružena samom sobom,nego licemjernim i lažnim ljudima. Samoću trebam,samoću koristim onog momenta kada osjetim da u moru obaveza,moru ljudi koji prolaze kroz moj život...gubim sebe,gubim vlastiti mir...moje vlastite unutrašnje putokaze koji me vode MENI.
Ne,ne bojim se samoće....bojim se da izgubim ljude koje volim,ali samoće kao osjećaja da sam sada,tog nekog momenta sama u nekoj sobi,sama u nekom gradu....toga se ne bojim..sve dok u nekom kutku,u nekoj drugoj sobi,u nekom drugom gradu...postoji neko ko me razumije,neko ko me bezuvjetno voli...neko kome ne moram da uputim 200 riječi da bi shvatio šta želim da kažem...neko ko me razumije i kada ćutim.
Postoje ljudi koji se boje ostati sami...kažu boje se samoće...pale svjetla,pale televizore...moraju da čuju nekoga drugog da je tu....ja bih prije rekla da se oni boje samih sebe... a ne samoće.
Ja lično bježim u samoću jer tamo dobijam snagu...nekome je potrebno društvo da ne bude usamljen....meni društvo ne treba u te svrhe....
Balash je u jednoj pjesmi napisao "...postoje u nama neke neprevodive dubine,postoje u nama neke stvari,neprevodive u reči..." e baš u tim dubinama...ja često nađem mir.... i uopšte sebe ne vidim kao nedruštvenu,asocijalnu osobu,naprotiv... znam gdje sam,znam ko sam...i želim da me ljudi samo takvu i vide ;-)