Datum unosa: Ponedeljak 03.12.2007, 07:30, Naslov:
Dobro, činjenica je da je vreme pregazilo tvrdnju da je ljubav stanje samozaborava, i da stvarno voli samo onaj ko se daje potpuno i bez razmišljanja. A dugo se svako razmišljanje o sebi smatralo kao kalkulantsko i proračunato, što je kao nezamislivo u ljubavnom odnosu.
E sad, brakovi se jesu kroz dugu istoriju i sklapali iz računa, zarad finansija, kasta, staleža, političkih i raznih drugih interesa... Usledio je romantični period, ali i danas ima masovnih primera u svetu gde roditelji deci ugovaraju brak. Pa, imamo i temu o tome, i većina se složila da je to ok.
To je upravo ono što se meni sviđa. Da je sve ok dok se ljudi u tome dobro osećaju. Zašto nekom uskratiti pravo na potpis i brak, ako je to baš ono što on i njegov partner žele? Po meni, svet je upravo krenuo ka demokratičnosti i to je super.
Nekom je možda dovoljan jedan čvrst razlog da u brak uđe, nekom je taj jedan možda razlog da zauvek ostane sam. Važno je da ljudi mogu svojevoljno da o tome odlučuju, pa i da se predomisle ako uoče da su pogrešili, bez osude okoline i nametnutih masovnih normi.