10.08.2007.
9551 dan mog života
Beograd
Dan četvrti...
Samo u našem poslu, poslovni sastanci se zakazuju u deset i kasnije uveče.I da ljudi ne znaju kojim se poslom bavim, rekli bi mi kao moja baba mom dedi:''Samo zakazuj ti sastanke u noću u kafani, i Rade zakazivao, eno ga još tuca kamen na ostrvu ( Goli otok )''.
Tako da ovo moju literarnu zajebanciju pišem sada na pola puta od ručka do večere i popodnevne kafe.
A dan mi je počeo jako rano.Negde u cik zore, oko osam sati tresnuo me je takav grč u cevanici da sam za par momenata prebrojao sve zvezde ovoga sveta.U želji da ustanem, sklizunuo sam sa kreveta na parket i sa sve grčem u nozi, dupetom tresnuo od sve snage jedno pet-šest rihtera.
Mašala.
....
Volim da sedim u ''Grinetu''.Ovaj drugi deo ima velike staklene šibere i ako se uvalim za prvi sto, mogu da bez problema šacujem građane koji idu kroz Nušićevu i da se bavim omiljenim srspkim soprtom, tračarenejm.
A evo šta sam danas zapazio, za manje od dvadeset minuta, pojavilie su se tri vrste najboljeg poslovnog brenda sa ovih prostora.Prosjaci.
Prvo se pojavila jedna ''bela'' baba od nekih 202 godine jedva hodajući pružene ruke, molila za pare.
Pitate se što pišem ovako cinično.Zato što je ta grupa prosjaka najveća profitna organizacija na ovim prostorima.Malo za njom pojavio se ''gluvonemi'' čovek od detinjstva, a par minuta za njime na moje zaprepašćenje tako uređena gospođa sa čikovim kolicima i bebom u njima.I ona je prosila.
Nije to fenomen, to je biznis.
I njega treba iskoreniti.
Odvratno je to što rade....
Kod ''Londona '' sam naleteo na GSP-ovu ''23''-ojku, garažni broj 1044 i za njenim volanom ONA.Tako lepa i zgodna cura koji vozi autobus.Slika dana.Divim joj se, mora da ima m..a od čelika za ostalih 1000 napaljenih drajvera, kada može da ratuje sa njima.
Toliko o meni i mom mišljenju o prosjacima.