Datum unosa: Ponedeljak 10.09.2007, 04:04, Naslov:
A da li ste znali da je najomiljeniji plen zmije uvek druga zmija? Ili da bi se Indija ugusila od pacova da nema zmija, narocito kraljevske kobre? Ili da zmije gledaju drugacije? Da vide toplotu i prema tome procene buduci plen? Ako ste veliki, onda se mozete svakoj priblizati bez straha, vazno je jedino to da nije iz vrste otrovnih zmija. Ipak to ne vazi za africkog ili indijskog pitona ili anakonde koje su 2x duze od Vas. One Vas mogu svejedno ubiti, ali ne mogu pojesti. Da li ste znali da je stisak anakonde na kvadratni centimetar iste snage kao celokupna tezina autobusa?
Da li ste znali da je u Mikroneziji slano jezero u kome su pre vise hiljada godina posle zemljotresa ostale "zarobljene" meduze. Milenijima su se prilagodjavale i na kraju prilagodile, tako da danas same proizvode alge kojima se hrane. Tokom dana se sa jezerskog dna dignu prema gladini jezera i uz pomoc sunca (fotosinteza), u njima pocnu rasti alge koje one tokom noci jedu. To je jedini primerak u svetu faune da ziv organizam sam u sebi proizvede hranu za svoj opstanak.
E, to bi bilo za vegane
Da li ste znali da je u Mikroneziji slano jezero u kome su pre vise hiljada godina posle zemljotresa ostale "zarobljene" meduze. Milenijima su se prilagodjavale i na kraju prilagodile, tako da danas same proizvode alge kojima se hrane. Tokom dana se sa jezerskog dna dignu prema gladini jezera i uz pomoc sunca (fotosinteza), u njima pocnu rasti alge koje one tokom noci jedu. To je jedini primerak u svetu faune da ziv organizam sam u sebi proizvede hranu za svoj opstanak.
E, to bi bilo za vegane