Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 21:33, Naslov:
Svakako bi prvo pitao svog gosta da sam kaze sta bi posebno voleo videti.
Ovako u sali bi imao problem jer su svi gradovi moji
Eh, sad, kako da kazem, svog gosta ne bi smarao lokalima i nekim dugim setnjama po gradu, okolini ili prirodi. Sigurno ga ne bi vodio po muzejevima i kaficima, dovoljno bi bilo toliko da dobije mali uvid u grad u kojem zivim.
Prije bih organizirao dvo ili tro dnevan izlet da bi video sve pokrajine. Obisli bi Korosko, Stajersko, Dolenjsko, Notranjsko, Primorsko i Gorenjsko. Posto je svaka poznata po svojim specijalitetama i specificnim znamenitostima, pokusao bi mu to predociti kroz malo historije, pa bi na taj nacin opet dobio uvid u nesto vise.
Sigurno bi napravili panoramski let iznad Slo, koji traje dobrih pola sata, a na taj nacin bi moj gost upoznao planine i video vrh Triglava.
I sigurno bi jedno poslepodne preziveli i u Logarskoj dolini.
U slucaju da bi mi gost dosao za Novu godinu onda bi ga svakako vodio u Ljubljanu jer je za samu Novu carobna. Vecina stanovnika Novu doceka vani zajedno sa turistima iz citavog sveta, puna je novogodisnjih koncerata na otvorenoj sceni, zastupljeni su pevacice i pevaci iz citave ex-yu, sve je pripremljeno za sve uzraste i LJ tada u vise milijona malih i velikih sijalica stvarno izgleda kao u bajci.
Priblizno ovako, uz dodatna iznenadjenja, bi bilo