Datum unosa: Subota 07.07.2007, 05:09, Naslov: Dokle ste stigli sa životom?
Sedim tako danas sa komšijom Klajom kod njega na terasi, i pijem limunadu.Bože, nekada sam pio kafu a uz kafu i nameštaj, sada pijem limunadu, sa sve trskom da bolje sisam.Dakle, sedim sa Klajom i nas dvojica filozofiramo.Klaja je inače filozof.Znači, fakultet završio za mislioca.I odbranio magistraturu.Shodno tome, radi u GSP-u, kao drajver 58-ice za Železnik.Avanzovao je, i ima normalne radne sate.Tom zanimanju pristupa sa punog stručnog aspekta.Filozofski.
Dakle, sedimo Klaja i ja.Filozof drajver i smenjeni direktor sa trošnom srčkom i čekamo Džigija da se priključi.Džigi je ekonomista u IMT-u, koji je na ''čekanju'', a radi sa Vaskom na taxiju po pola, i voze novu ''Dačiju'' na guzing iz banke.Falio nam je samo Dejan.On je istoričar po profesiji, a radi sa tatom u njegovom preduzeću.Pogrebnom.Pere, pegla, oblači i razvozi pokojnike.Noću i rano ujutru.
Pričali smo klasične teme..., sve dok meni nije pukao živac i nisam kazao:
''Pa dobor bre, j... li mu sunce žareno pogledaj nas, neko ne radi, neko vozi pokojnike, neko Ikarbus, neko taksira, ma u suštini dođoh do zaključka da su nam životi došli u ''bušan pimpek'', poziciju. Svi smo školovani...a vidi nas gde smo...
A nismo barabe i luzeri....
Dokle ste vi stigli sa životom?
Dakle, sedimo Klaja i ja.Filozof drajver i smenjeni direktor sa trošnom srčkom i čekamo Džigija da se priključi.Džigi je ekonomista u IMT-u, koji je na ''čekanju'', a radi sa Vaskom na taxiju po pola, i voze novu ''Dačiju'' na guzing iz banke.Falio nam je samo Dejan.On je istoričar po profesiji, a radi sa tatom u njegovom preduzeću.Pogrebnom.Pere, pegla, oblači i razvozi pokojnike.Noću i rano ujutru.
Pričali smo klasične teme..., sve dok meni nije pukao živac i nisam kazao:
''Pa dobor bre, j... li mu sunce žareno pogledaj nas, neko ne radi, neko vozi pokojnike, neko Ikarbus, neko taksira, ma u suštini dođoh do zaključka da su nam životi došli u ''bušan pimpek'', poziciju. Svi smo školovani...a vidi nas gde smo...
A nismo barabe i luzeri....
Dokle ste vi stigli sa životom?