Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 16:01, Naslov:
Akice, spisak je podugacak, i zao mi je sto ti moram reci, sa decom tog uzrasta kad kreces na more, prinuden si da svoju garderobu svedes na minimum, osim ako ne idete kombijem.
Salim se, ali skoro da je tako.
Od lekova nosis obavezno sumeci Kalcijum sa vitaminom C, lekovi za dijareu, kao sto su linex ili slicno i nesto protiv povracanja, kao i obavezno Nelit-to su elektroliti koji se gube u slucaju povracanja(slana supica), krema za zastitu od sunca sa faktorom od 30 pa navise( decu mazati 20-30 min, pre izlaganju suncu) Pogresno je mazati kozu zastitnim faktorom i odmah izloziti kozu na sunce ili uci u vodu. Krema sa zastitnim faktorom treba prvo da se primi na kozu, da koza primi faktor pa se kasnije suncamo. Postupak ponavljati cesce u danu. Isto vazi i za decu i za odrasle. Kapa na glavu obavezno i par belih majica. Kad opece sunce mozete se kupati i sa majicom. Na plazu se ide od 10-12 ili najkasnije 13 casova. I poslepodne od 17 do 19 casova. Zvuci smesno, neko ce reci pa mi smo dosli za more ne da bi sedeli u sobi, ali debela hladovina ( ne suncobran) bice dobra zamena u kriticnim satima. Eh, da ovo govorim kad su temperature iznad 32 stepena. Puno vode, sokoca. Gazirani sok neka vam bude pri ruci, kao koka kol na primer. Koliko god glupo zvucalo u slucaju dijareje ili povracanja, kad se gubi elektroliti, kokakola moze popraviti stanje.
Obavezno poneti nesto protiv ujeda insekata kao i kremu za posle ujeda ili opekotina.
Gde god isli nosite vodu koju obicno mala deca konzumiraju i kuci, izbegavajte vodu iz cesme za malu decu. Flaster,zavoj, kapi za oci, kapi za nos, kapi za usi, naki antibiotik u prahu-nerastvoren, sirup za temperaturu i sirup za kasljanje i za smirenje kaslja, , vitamin B6, i tek za odrasle mleko ili krema za posle suncanja.
Probaj ovo sve podrediti, jer ja sam haos.