Smatram da je kucno vaspitanje, ono sto nas prati, kasnije kroz zivot.
Zato se trudim da moja deca, iz svoje porodice ponesu dobro vaspitanje.
Pokusavam da resavam sve kroz razgovor sa njima(tacnije sa sinom,cerkica ima tek 2 godinice).Nisam za nasilni tip vaspitanja("batina je iz raja izasla"
,nisam bas ni za ovaj savremeni nacin("daj detetu sve sto zahteva"
.Pokusavam da se drzim zlatne sredine.Sve po zasluzi,ako su dobri i poslusni,trudim se, koliko je u mojoj moci, sve sto traze da im pruzim Ako nisu dobri i poslusni, zna se, da ce im odredjene benefinicije biti uskracene.(Na taj nacin im pokazujem, da se moraju ipak postovati odredjena pravila ponasanja,u zivotu.Dobro se-dobrim vraca).
Sledece cega se drzim je, da uvek polazim od sebe.Deca u nama treba da vide uzore,kao roditelji moramo uciniti sve, da mi budemo ispravni ljudi, ako ocekujemo isto, od nase decice.Recimo nikada ih nisam slagala,svako obecanje ispunjavam.....ruzne reci ispred njih ne govorim.... .Za svaki uspeh,lepo ponasanje ih obavezno pohvalim i nagradim nekom sitnicom.Za ne uspeh ih bodrim, kroz mnogo dugih razgovora...pokusavam da ih usmerim na pravi put.
...........Na kraju krajeva, nikada sebi nisam dozvolila, da se ispred njih, posvadjam sa njihovim tatom.Bas zato da bi videli, da svadja ni konflikt nisu nacin, kojim se prolazi kroz zivot......
Jednostavno smatram, da su deca nase blago,koje trebamo i moramo izvesti na pravi put.....tako sto cemo se, tu i tamo, dosta zrtvovati za njih...i uloziti sve svoje napore, da od njih stvorimo,u najmanju ruku,postene i ispravne, lepo vaspitane ljude.Deca su nasa buducnost....od kucnog vaspitanja koje ponesu, mnogo zavisi njihova sopstvena buducnost!.
.