Datum unosa: Subota 08.03.2014, 19:36, Naslov:
Ne kažem da treba da postanete vegetarijanka. Šećer i belo brašno nisu životinjskog porekla. Šećer je ono što najviše šteti zdravlju. Meni je rekla jedna prijateljica - treba svakog ostaviti da jede ono što hoće. Ljudima je očigedno bitno da nešto promene tek kada se jako razbole. Onda bi dali sve pare ovog sveta, da mogu, da bi im se zdravlje vratilo. Ja sam preporučila da voće i povrće jedete isključivo u sirovom obliku, znači, da ga ni slučajno termički ne obradjujete. To bi Vam stvarno puuuno pomoglo. Ne znam da li Vam je bitnije da jedete domaću Vojvođansku kuhinju, ili da Vas ne bole noge i da Vam vene budu zdrave. Na Vama je da odlučite. U pitanju je Vaše zdravlje. Ja sam prosto htela da Vam savetom pomognem. I ja živim u Vojvodini i veliki sam gurman. Verujte mi, da se nikada bolje nisam osećala, nego sada, kada sam prešla na sirovu hranu; prvo što mi se desilo je da su mi se hormoni perfektno podesili, kao da sam devojka, oslabila sam 10 kg, pritisak mi je savršen, krvna slika savršena, dioptrija mi se popravila (iako nije bila nešto velika, ali sada mnogo redje koristim naočari), o super kondiciji da i ne pričam....Možete slobodno da jedete meso, sir i jaja, ali je ogromna greška kada se voće i povrće kuvaju, jer se tada uništavaju enzimi, a oni su Vam najvažniji. Kada čovek stari, količina enzima opada u ćelijama, a jedino može da se nadoknadi unosom iz svežeg voća i povrća, svakodnevno. Enzimi su nešto što ne može da se stvori veštačkim putem. A ti enzimi Vas podmladjuju i onda se mnoooogo bolje osećate.